Biciklijada od Vinice do Varaždin Brega povodom obljetnice oslobođenja Grada Varaždina Foto: VV arhiva

Biciklijada od Vinice do Varaždin Brega povodom obljetnice oslobođenja Grada Varaždina

M.P./Varaždinske vijesti | 15.9.2017. u 20:46h | Objavljeno u Društvo

U povodu obilježavanja 26. godišnjice oslobođenja Grada Varaždina i Varaždinske županije, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u subotu 16. rujna u 10 sati organizira treću po redu biciklijadu Vinica – Varaždin Breg.

Ruta biciklijade od Vinice do Varaždin Brega usko je vezana uz Domovinski rat i povezuje mjesta u Varaždinu i njegovoj okolici koja su imala značajniju ulogu u Domovinskom ratu i Varaždinskim danima rata te obrani Republike Hrvatske.

Za start biciklijade izabrana je Vinica gdje je ustrojena 5. bojna 1. A brigade ZNG – Tigrovi.

Inače, biciklijadom će se ujedno obilježiti i Europski tjedan kretanja (European Mobility Week – EMW) koji se obilježava svake godine od 16. do 22. rujna u cijeloj Europi, u organizaciji Europske komisije (Glavne uprave za okoliš i Glavne uprave za mobilnost i promet Europske komisije) i kojom je obuhvaćeno više od 1.000 gradova, a posvećen je održivom kretanju i mobilnosti.

Biciklijada je rekreativno-edukativnog karaktera, a između etapa predviđena su kratka zaustavljanja kako bi se tempo biciklijade prilagodio svim sudionicima, od onih najmlađih do onih najstarijih.

Za osobe mlađe od 16 godina obavezna je kaciga te pratnja odrasle osobe, a bit će organizirana redarska služba i prateće vozilo. Također, sudionici se mogu priključiti između pojedinih etapa.

Označeno u