Marin Ranteš na prijemu u salonu Gradske vijećnice Foto: Martin Novosel

VIDEO: Gradonačelnik Čehok organizirao prijem svjetskom prvaku Marinu Ranteš

| 15.11.2018. u 15:00h | Objavljeno u Sport

Marinu Rantešu, pobjedniku Svjetskog kupa u BMX-u slobodnim stilom, danas je na toj prestižnoj tituli čestitao gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok. Čestitkama su se priključili i Alen Runac, predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Varaždina te Denis Mladenović i zamjenik gradonačelnik Zlatan Avar.

- Marinu smo pomogli jer smo procijenili da je zaista riječ o sportašu koji obećava i koji može ostvariti vrhunske rezultate. Vidite i sami da je to sjajan i skroman mladi čovjek koji je sve napravio svojim trudom, da ostvari svoje snove. Posebno mi je drago ono što je rekao, da je najbolja rampa ova varaždinska i da nije bilo ove male rampe ne bi bilo ni njegovih uspjeha. Kad smo 2005. postavljali tu rampu, htjeli smo da mladi ljudi imaju novi sadržaj, da netko od njih to iskoristi da ostvari svoje sportske potencijale. Kreće i obnova te rampe jer tvrtka koja ju je postavila, sada će besplatno obnoviti sva ova igrala i rampu, a postavit ćemo i novi skate i bmx park iduće godine, tako da ćemo sad, zahvaljujući Marinu, imati pravi natjecateljski pogon i igralište ovdje u Varaždinu. Moći će ga koristiti klinci koji će možda isto tako kao i Marin, nakon što se prvi put zarolaju u zraku, osjetiti nekakav poriv i postati prvaci. Ovo je olimpijski sport pa Varaždin sad ima jako dobre izglede imati olimpijskog prvaka - rekao je gradonačelnik Čehok.

DSC01717.jpg

- Posebno mi je drago da smo njegovu kvalitetu prepoznali i prije nego što je postigao ovakav veliki rezultat. To su prepoznali stručni suradnici Zajednice koji su već početkom godine osigurali sredstva za njega jer mi smo platili za put u Kinu. Nadam se da ćemo vidjeti i nove rezultate od njega na Olimpijskim igrama gdje ima šansu se plasirati. Izuzetno nam je bitno da imamo olimpijce, nismo imali jedan dulji niz godina olimpijce, a sada i Marin polako kuca na vrata što je dokaz da grad Varaždin i Zajednica brine za svoje sportaše i podupire ih - rekao je Runac.

Izjavu Marina Ranteša na današnjem prijemu, pogledajte u videu.

 

Video sadržaj