Antonio Tkalec i njegova pjesma “Friends forever” postaju svjetski hit

| 28.7.2017. u 19:21h | Objavljeno u Društvo

Antonio Tkalec je varaždinski pjevač, skladatelj, kantautor ali i producent moderne duhovne glazbe. Nedavno je od Ministarstva kulture primio status Samostalnog glazbenog umjetnika, kao jedini glazbenik moderne duhovne glazbe koji je stekao taj status s duhovnom glazbom u ovom dijelu Europe.

Njegova pjesma “Friends forever” koja se nalazi na njegovom posljednjem albumu, trećem po redu, nedavno se počela vrtjeti na stranim radio postajama.

- Pjesma mi je samo došla, to je pjesma koja je proživljena. Sve što se u pjesmi govori, to se stvarno i dogodilo. Na pjesmi je sudjelovala cijela jedna moja ekipa. Taman prije izlaska trećeg albuma sam počeo surađivati s najstarijom sestrom iz Kelly Family, te sam joj ponudio da snimimo duet za “Friends forever”. Pjesma joj se svidjela i dogovorili smo se za snimanje, no onda se ona razboljela i nije mogla pjevati. S obzirom na to da je pjesma baš za duet, pala mi je na pamet Bernarda Bruno, Švicarka s hrvatskim korijenima. Bernarda ima predivan glas i uvijek mi je bila kao mlađa sestra, pa sam joj ponudio suradnju i na kraju snimio duet s njom - rekao nam je Antonio, navodeći kako je pjesma ispočetka bila samo dio albuma ali da ga je cijelo vrijeme kopkala ta pjesma jer ima nešto u njoj. Odlučio je da je vrijeme da ju svijet čuje.

- Užasno sam samokritičan i nikad sam za sebe ne bi rekao da je pjesma super, ali vidio sam reakcije drugih ljudi i odlučio sam pokušati. Tražili smo kršćanske radio stanice po Europi i ostatku svijeta, i mjesec dana smo slali samo mailove. Od svih tih radio stanica, samo su nam se dvije javile - rekao je Antonio, navodeći kako im se nakon drugog pokušaja javilo više radio stanica, a među njima jedna britanska radio mreža United Christian Broadcasters u čijoj mreži se nalazi skoro 200 radio stanica.

Trenutno im ta mreža radi promociju pjesme. Uz njih, javila im se i američka radio stanica Moody radio, koja u svojoj mreži imaju preko 300 radio postaja.

- Živim za duhovnu glazbu i od duhovne glazbe. To nije posao koji se radi osam sati dnevno, taj posao se radi “od ve do ve”. Pokrenuli smo i studio u kojem snimamo i mi i drugi izvođači i snima se samo duhovna glazba. Usput i pišem pjesme za druge izvođače -

Duhovnom glazbom počeo se baviti već sa šest godina kada je počeo pjevati u crkvenom zboru u svojem rodnom Nedeljancu.

- Imao sam sreće što sam odrastao u kršćanskoj, pobožnoj obitelji. Odrastao sam u siromaštvu, većinom smo jedva spajali kraj s krajem, ali lijepo smo živjeli - objašnjava Antonio, navodeći kako je odrastao možda u materijalnom siromaštvu ali u duhovnom zasigurno nije.

- Trenutno radimo na četvrtom albumu koji bi trebao biti gotov u rujnu, a objavljeni bi trebao biti u listopadu -