Aktivnosti Centra dr. Rudolfa Steinera: Susret s europarlamentarcem Ivanom Jakovčićem

Varaždinske vijesti | 11.4.2018. u 17:48h | Objavljeno u Društvo

Ravnateljica Centra mr. sc. Dijana Posavec susrela se sa europlarlamentarcem Ivanom Jakovčićem te ga upoznala s radom i misijom Centra dr. Rudolfa Steinera. Tom prilikom posebno je naglasila važnost biodinamike kao jedini vid poljoprivredne proizvodnje koji ozdravljuje tlo i povećava postotak humusa u tlu. Sve češće u medijima se pojavljuju porazne analiza kvalitete tla, koje je jalovo i kiselo, te s nedostatnim udjelom humusa u strukturi tla, praktički uništeno konvencionalnom poljoprivrednom proizvodnjom.

unnamed.jpg

U sustavno rješavanje tog problema uključio se i Centar dr. Rudolfa Steinera koji predlaže suradnju koja se može odvijati kroz koncept predavanja o osnovnim postulatima biodinamike i održivosti sustava gospodarenja.

Europarlamentarac Jakovčić podržao je rad Centra te dao podršku kroz suradnju na projektima na području Istre. Pozvao je predstavnike Centra i one koji podržavaju ovakav vid proizvodnje da im bude domaćin tokom ove godine na predstavljaju lika i djela dr. Rudolfa Steinera u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

Svoj rad će Centar predstaviti 10. svibnja širem krugu uzvanika i sudionika iz Hrvatske i EU parlamenta na skupu o Bio poljoprivredi u Poreču.

stajner.jpg

S druge strane, povodom obilježavanja obljetnice smrti dr. Rudolfa Steinera u prostorijama zgrade Scheier u Čakovcu održana je radionica slikanja prema Teoriji boja J. W. Goetea, koju je razradio dr. Rudolf Steiner u knjizi "O biću boja" te se polaznike upoznalo s učenjem dr. Rudolfa Steinera u praksi. Edukator je bila Gabrijela Binder, slikarica i nastavnica likovne kulture te Nada Gorupić koja ovu tehniku primjenjuje već dugi niz godina.

biodinamika.jpg

Nadalje, Centar dr. Rudolfa Steinera u suradnji s udrugom Pjesma Općine Donji Kraljevec organizirao je 3. literarnu večer pod nazivom "KAJ mi je v SRCU". Svoj kajkavski literarni izričaj predstavila su 24 mlada pjesnika osnovnih škola. Uz podršku svojih učitelja, mentora i roditelja.

bidoin.jpg

Centar dr. Rudolfa Steinera posjetili su učenici iz Waldorfske gimnazije Ljubljana. Razgledali su Centar zajedno sa svojim profesorima, koji su ih kratko upoznali s ranim djetinjstvom dr. Steinera i njegovim mjestom rođenja.

Kako već godinama Centar dr. Rudolfa Steinera surađuje sa tvrtkom DM, ovaj puta posjetili su ih manageri iz Sarajeva. Predstavljen im je životni put, lik i djela dr. Steinera, te značenje Demeter certifikata i biodinamički način uzgoja hrane.

bidsoagdsa.jpg