Zlato Varaždinskom obrtničkom glazbenom društvu

J.Š./Varaždinske vijesti | 21.1.2018. u 18:06h | Objavljeno u Društvo

Mješoviti pjevački zbor Varaždinskog obrtničkog glazbenog društva sudjelovao je 20. siječnja na velikom međunarodnom natjecanju zborova "ISTRIA CANTAT" koje se po prvi puta održalo u Puli u organizaciji Hrvatske udruge zborovođa Zagreb.

Zbor je pod umjetničkim vodstvom maestre prof. Janje Knapić nastupio u kategoriji popularne glazbe i za njihov sjajan nastup međunarodni ocjenjivački odbor dodijelio im je zlatnu nagradu.

Ovom značajnom uspjehu zbora treba dodati i veliko priznanje maestri Janji Knapić kojoj je ocjenjivački odbor dodijelio Posebnu nagradu kao umjetničkoj voditeljici za poseban umjetnički dojam.

Ovaj veliki uspjeh je priznanje svim pjevačima za njihov trud i vježbanje na probama, ali ujedno i obaveza da se i dalje napreduje u zborskom pjevanju jer je očito da je taj napredak prepoznat i nagrađen od stručnih članova ocjenjivačkog odbora, a i vjerne publike na našim koncertima.

Tako je "Obrtnički" zbor na najbolji mogući način krenuo u godinu u kojoj će ovaj najstariji mješoviti pjevački zbor u Varaždinu gradu glazbe obilježiti i svečano proslaviti veliku obljetnicu 80 godina od osnivanja 1938 godine kada su zbor kao nestrukovnu sekciju osnovali vrijedni Varaždinski obrtnici.

Mnogobrojni su nastupi, koncerti, natjecanja i gostovanja svih tih godina na kojima je zbor predstavljao svoj Grad i kraj u kojem djeluje. Obilježavanje 80. obljetnice završit će krajem godine svečanim koncertom u HNK Varaždin na kojem će nastupiti i naši poznati gosti solisti i prijatelji.
.