Zbor Varaždinskog obrtničkog glazbenog društva održao Godišnji koncert

vv | 20.11.2016. u 20:46h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U velikoj koncertnoj dvorani u HNK Varaždin mješoviti pjevački zbor Varaždinskog obrtničkog glazbenog društva pod umjetničkim vodstvom maestre prof. Janje Knapić održao je u petak sjajan Godišnji koncert sa svojim gostima.

Program koncerta je bio vrlo raznolik i umjetnički sadržajan sa djelima domaćih i stranih skladatelja klasične i folklorne zborske glazbe B. Starca, T. Uhlika, E. Cossetta, D. Bobića, pa i dvije tradicionalne Južnoafričke skladbe uz pratnju udaraljkaša iz Glazbene škole Varaždin Filipa Soldata i Maria Čavlek. Zbor je na glasoviru pratila prof. Helena Knapić.

Svakim koncertom i nastupom sve je očitiji napredak ovog najstarijeg Varaždinskog mješovitog pjevačkog zbora, za koji najveće zasluge pripadaju mladoj maestri Janji Knapić koja svojom stručnošću, energijom i ljubavlju priprema zbor za nove izazove i projekte uz veliki trud cijelog zbora.

Kao gosti na koncertu su nastupili i pjevači Pjevačkog društva Arka koji su se sa nekoliko skladbi iz svog bogatog repertoara predstavili publici pod podstvom Mladena Lukavečkog, a posjetiteljima se posebno svidjela skladba "U rukama anđela" skladatelja Davora Bobića na stihove Ivana Čehoka koja govori o Varaždinu gradu anđela.

Svoj dojmljiv program kao gosti izveli su i Mješovita vokalna skupina Pajdašice i pajdaši KUD-a Anka Ošpuh iz Ludbrega pod vodstvom dirigentice Zdenke Knapić, a brojna publika ih je pljeskom nagradila za izvedbu Ladarke Emila Cossetta.

Sjajnim zajedničkim nastupom svih izvođaća i izvođenjem skladbi Emila Cossetta: Letovanić i Moja diridika završili su svoj koncert, a mnogobrojna publika u prepunoj koncertnoj dvorani ih je dugotrajnim pljeskom i čestitkama nagradila za njihov koncert i lijepo provedeno glazbenu večer.