Volite li jazz u neformalnom okruženju, navratite danas u Caffe bar Sloboda

V.V. | 19.10.2017. u 11:11h | Objavljeno u Društvo

Volite li jazz u neformalnom okruženju, navratite u četvrtak, 19. listopada u Caffe bar Sloboda u Varaždinu (ispod zapadne tribine stadiona Sloboda). gdje se od 20.30 do 23 sata održava peti jazz jam session u organizaciji Hrvatske udruge glazbenika.

- U jam sessionu ne postoje zvijezde, back stage i konkretni program koji se izvodi, ali to ne znači da ne postoje pravila. Jam session otvaraju i vode članovi kućnog sastava, koji primaju prijave za nastup ostalih izvođača i pozivaju ih na pozornicu na zajednički ili pojedinačni nastup - kažu u HUG-u.

Ovog četvrtka svirku vode: Zoran Puljek (vokal), Mario Jagec (bas &sax), Vedran Peharda (gitara), Filip Krzar (bubanj) te kao i svaki put do sad, gost iznenađenja.

- Pozivamo sve željne žive jazz svirke u “Slobodu“ u 20:30. Zainteresirani glazbenici koji se žele pridružiti jamu slobodno se jave voditelju jama Zoranu Puljeku na broj 095 903 15 13 ili bilo kojem glazbeniku koji nastupaju ovog četvrtka - poručuju iz HUG-a.

Smisao jam sesiona je prije svega druženje i upoznavanje glazbenika i publike putem zajedničkog muziciranja. Nerijetko se dešava da se na sceni izmjenjuje i zajednički svira nekoliko generacija glazbenika, profesori i đaci, virtuozi i početnici, lokalni svirači amateri i zvijezde svjetskog kalibra, što je upravo bit ovakvog glazbenog druženja. Na jam sessionu se ljudi upoznaju i prepoznaju, dobivaju priliku da se umjetnički izraze, da zasviraju sa nekim od koga će nešto naučiti, da pronađu članove svog novog sastava, pa čak i da se pronađu i afirmiraju nove nade i buduće zvijezde.

Upravo zbog mogućnosti da se na binu popnu i pokažu svoju vještinu oni kojima su velike pozornice nedostupne, jam session je vrlo interesantan događaj i mjesto afirmacije mladih umjetnika.

Označeno u