Visočka dramska družina "Ozana" na Večeri kazališta u Bedenici Foto: Tibor Martan

Visočka dramska družina "Ozana" na Večeri kazališta u Bedenici

| 14.2.2018. u 15:18h | Objavljeno u Društvo

Visočka dramska družina "Ozana" vrlo je aktivno započela novu godinu kreirajući vlastite predstave pa je već odradila tri nastupa i četiri predstave gostujući na raznim manifestacijama u županiji i izvan nje.

Tako je nedavno visočka družina sudjelovala na manifestaciji "Večer kazališta u Bedenici". Nastupali su s dvije dramsko-scenske igre pod nazivom "Tiček se oženil", a koja se bavi prikazom narodnih običaja uz blagdan Svetog Valentina dok je druga dramsko-scenska igra pod nazivom "Čkomi, Pepa!" kajkavska verzije bajke o Pepeljugi.

Na blagdan Svetoga Blaža dramska družina "Ozana" gostovala je u uršulinskom samostanu u Varaždinu. Družina je izvela kratku dramsku etidu o djetinjstvu Majke Klaudije, varaždinske uršulinke, umrle na glasu svetosti 3. veljače 1952. godine dok su nastupali i u Stažnjevcu na tamošnjim Danima glume, ali i na Danima Bože Hlasteca u ludbreškoj Gradskoj knjižnici i čitaonici “Mladen Kerstner”.

Uz to održana je i glazbeno-poetska večer "Božo Hlastec – ludbreški pjesnik" s temom ljubavi te Prvi recital kajkavske poezije "Božo Hlastec" kojim od ove godine ludbreška knjižnica uvodi Ludbreg u još aktivnije promicanje i njegovanje kajkavskog jezika.

Recital je održan 26. siječnja u dvorcu Batthyany. Na natječaj je pristiglo 97 pjesma od 37 autora, a za Recital je odabrano njih 25. Među odabranim pjesmama našla se i pjesma Tibora Martana, voditelja visočke dramske družine "Ozana" pod nazivom "Anđeli ober zibače".