VIDEO: The Mindmills objavili spot za pjesmu "Navika"

N.L./VV | 19.1.2017. u 13:42h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

The Mindmills, varaždinski peteročlani bend, izbacio je novi spot za pjesmu „Navika“. Mindmills je bend koji se teško može odlučiti kojem žanru bi točno trebao pripadati, jer su sigurni da je na njih utjecalo jako puno glazbenih stilova, od klasičnog pop-rocka, psihodeličnog rocka, progresivnog rocka, folka, bluesa, pa sve do new agea ili klasike. Mindmillsi žele da svaka pjesma priča svoju jedinstvenu priču sinergijom koju odabere u trenutku kad nastaje.

Sama pjesma je snimana čak dva puta jer im je ušlo u naviku snimati samu Naviku i verzija koja izlazi van je ona iz zagrebačkog studija Morris, pod producentskom palicom Nevena Marinca (snimanje i mastering) .

U stvaranju prve verzije pjesme na bubnjevima je sudjelovao Neven Mehun, njihov stari prijatelj i jazzer, međutim kako se on nije mogao izrealizirati u ovakvoj kombinaciji na njegovo mjesto je došao bubnjar Emil Kranjčić te u potpunosti zaronio u priču benda.

Spot je sniman u ljeto 2016. godine na dvije lokacije u Varaždinu: u Jahaoni u Optujskoj ulici i u dvorištu, atelieru kod poznatog varaždinskog umjetnika Darwina Butkovića.

Singl „Navika“ je izdan u vlastitom aranžmanu. U međuvremenu bend priprema prvi studijski album i planiraju izbacivanje EP-a tijekom 2017. godine, pa valja biti u stanju pripravnosti, stoji u opisu pjesme na Youtubeu.

- Navika se bavi navikama, kako već to u životu biva, koje mi ljudi vučemo sa sobom. Nekih se teško riješiti i skloni smo izgovorima koji nas drže u zoni komfora. Komfor ili strah na jednoj strani i želja da se nešto dogodi na drugoj - ali da se ne moramo pokrenuti. Želite li brojiti godine u životu ili živote u godinama? - kaže Melanija.

The Mindmills:

Melanija Gradečak – vokal, flauta
Jura Geci - akustična gitara, el. gitara
Rene Coner - el.gitara, back vokal
Aleksandar Vešić - bass
Emil Kranjčić - bubanj

Ana Patačko - back vokal

Direktor fotografije,montaža: Damir Chytil

Produkcija, režija i montaža videa: Julia Klier i Dražen Krešić (Droolia produkcija)

Kostimografija: Žarka Krpan, Melanija Gradečak

Šminka: Ema Kerekeš

Scenarij: Droolia produkcija, Melanija Gradečak

Pjesmu snimao i miksao: Neven Marinac, Morris studio Zagreb

Označeno u
Video sadržaj