Varaždinsko književno društvo objavljuje natječaj za XXV. recital "Senje i meteori"

VV | 20.8.2017. u 19:21h | Objavljeno u Društvo

Na natječaju za XXV. recital suvremenog hrvatskog pjesništva "Senje i meteori" mogu sudjelovati svi građani s dosad neobjavljenim pjesmama na kajkavskom jeziku i hrvatskom standardnom jeziku, bez obzira na teme i motive.

Autorima najboljih pjesama bit će dodijeljene nagrade prema odluci prosudbenog povjerenstva koje će imenovati Upravni odbor Društva.
Nagrada u obliku plakete se dodjeljuje:

- za najbolju pjesmu na kajkavskom jeziku

- za najbolju pjesmu na hrvatskom standardnom jeziku

- i za pjesmu koja najbolje izražava nadahnuće povijesnim nasljeđem i /ili sadašnjošću grada Varaždina.

Pjesme, koje izabere prosudbeno povjerenstvo, bit će javno izvedene na recitalu i objavljene u zborniku "Senje i meteori 2017".

Svaki autor može poslati najviše dvije pjesme na kajkavskom jeziku i dvije pjesme na hrvatskom standardnom jeziku.

Lektorirane pjesme, s istom šifrom za sve pjesme, šalju se isključivo putem elektronske pošte na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. s naznakom „Senje i meteori 2017“.

Na istu adresu elektronske pošte šalje se rješenje šifre s imenom i prezimenom autora, adresom, brojem telefona i mobitela te adresom elektronske pošte.

Radovi se primaju do 1. rujna 2017. godine.

Radovi se ne vraćaju. Rezultati natječaja bit će objavljeni u sredstvima javnog priopćavanja. Završna će se priredba održati sredinom prosinca u čast Dana grada Varaždina.

Autori izabranih i nagrađenih pjesama kao i ostali autori bit će pozvani na završnu priredbu.