Varaždinska umjetnica Lila Herceg predstavljat će Hrvatsku u Vijetnamu

| 27.3.2017. u 19:33h | Objavljeno u Društvo

Lila Herceg varaždinska je likovna umjetnica koja je odabrana da s još desetak umjetnika predstavlja Hrvatsku u Vijetnamu u sklopu „Other side projecta“, ali izvan službenih državnih kanala.

Naime, prošle je godine projekt dobio potporu Ministarstva kulture, ali ove godine nije.

Malo je koji kulturni projekt koji nije usko vezan uz nacionalnu paradigmu uspio ove godine dobiti sredstva, ne žale se na to samo likovnjaci, nego i književnici, filmaši...

Tako je onaj „other“ u imenu projekta, ironično, dobio još više na značenju, jer će umjetnici morati tražiti „drugi“ način da otputuju u Vijetnam.

Lilu Herceg posjetili smo u njezinu atelijeru u Centru kreativne industrije.

lila herceg instalacija

- O čemu je riječ u „Other side project“, kako je došlo do povezivanja Hrvatske i Vijetnama?

Program povezivanja hrvatske suvremene likovne scene i vijetnamske započeo 2015. izložbom Le Brothers vijetnamskog kolektiva u galeriji Prsten u Zagrebu. Umjetnica Mai Nguyen imala je izložbu 2016. u galeriji Pm, iste godine odr- žana je izložba hrvatskih suvremenih umjetnika Memories u New space Art foundation galeriji u gradu Hueu. Ove godine izložba Memories 2 temom se nadovezuje na prethodnu te će se predstaviti osam umjetnika, među kojima je i varaždinska umjetnica Iva Šarić. Autor programa je kustosica i likovna umjetnica Marija Lopac. Ove godine izložba će se održati u galeriji Heritage space u Hanoiu, a vijetnamski umjetnik Tran Trong Vu će izlagati u galeriji Pikto u Zagrebu u lipnju.

Cijeli razgovor pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u