Varaždinska spisateljica i novinarka Andrea Žigić Dolenec: Neprilagođeni ljudi moji su likovi

| 29.5.2017. u 14:18h | Objavljeno u Društvo

Andrea Žigić Dolenc, varaždinska spisateljica i radiovoditeljica, osvojila je treću nagradu Centra za kreativno pisanje iz Zagreba (CeKaPe), koji je nedavno raspisao natječaj za kratku priču sa slobodnom temom. Andrea Žigić Dolenec nagradu je dobila za priču „Nevidljivi“.

Prva i druga nagrada bile su radionice kreativnog pisanja, a treća nagrada bila je komplet knjiga. Ona uvijek piše o ljudima koji su neprilagođeni, neuklopljeni u društvo, negdje su sa strane, nisu dio „mainstreama“ i sve je to bio dobar povod za kratki razgovor.

Jeste li ovu priču pisali ciljano za natječaj?

Kad napišem priču koja nema određenu temu, pošaljem ju na ovakav natječaj. Nekad pišem jer me nešto iz stvarnosti na to potaknulo, a nekad pišem ciljano na zadanu temu ako me tema zanima.

Za koji ste natječaj na kojem ste nagrađeni pisali ciljano?

Za natječaj „Zagreb noir“ u organizaciji izdavačke kuće Sandorf pisala sam ciljano. To je priča o tri lika međusobno povezana mjestom zbivanja. Oni se sreću, a da se ne poznaju. I urednik Ivan Sršen to me pitao pa sam mu odgovorila da je to priča i o usamljenosti, i o siromaštvu, i o političarima, i o navijačima, i o polusvijetu, ali nema tu neke filozofije.

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinksih vijesti

Označeno u