Valentinovski koncert privukao zaljubljene u klub Europa media

VV | 15.2.2018. u 16:51h | Objavljeno u Društvo

Varaždinsko kazalište na Valentinovo je mislilo i na zaljubljene i pripremilo za njih koncert klasične glazbe. Nastupile su sopranistice Suzana Češnjej i Sabina Li Puma te bariton Neven Paleček i izveli neke od najpoznatijih ljubavnih pjesama, arija i dueta. Njima se na sceni pridružio sve radije viđeni gost, mladi i hvaljeni Ukrajinac – tenor Roman Mamontov.

Podsjetimo, Valentinovo ili Dan sv. Valentina spomendan je na sv. Valentina koji se obilježava 14. veljače. Taj dan se obilježava i kao Dan zaljubljenih.

Sv. Valentin je bio prvi biskup grada Terni (u to doba: Interimna) u Umbriji, stotinjak kilometara od Rima; za vrijeme pape Viktora I. zaredio ga je za biskupa drugi znameniti umbrijski biskup i svetac, sv. Felicijan. U doba svojeg biskupskog ređenja 197. godine, imao je Valentin svega 22 godine. Mučeničku smrt pretrpio je u dobi od 63 godine te je pokopan na mjestu gdje je u IV. stoljeću podignuta crkva, a početkom 17. stoljeća sazidana katedrala; u Ternijskog katedrali se i danas čuva svečevo tijelo.