Prvenstvo će se održati u Caffe baru Elephant Foto: Udruga Trash

Udruga Trash organizira Otvoreno prvenstvo Grada Varaždina u igri "Čovječe ne ljuti se!"

VV | 9.6.2017. u 08:23h | Objavljeno u Društvo

U organizaciji Udruge Trash organizirat će se 2. Svjetsko prvenstvo i Otvoreno prvenstvo Grada Varaždina u igri "Čovječe ne ljuti se!" u disciplini "Onk Bak", a bit će održano u subotu, 17. lipnja, s početkom u 15:00 sati u Caffe baru Elephant u Varaždinu. I ove godine na kultnim Olimpijskim igrama društvenih igara očekuju se borci iz svih dijelova Varaždina, a prvenstvo će ove godine imati i međunarodni karakter jer je svoj dolazak najavila i jaka reprezentacija Međimurja. Prijave za natjecanje su otvorene i svi ljubitelji sporta, borbe i dobre zabave pozvani su da se prijave. Pobjednik će biti nagrađen peharom "Zlatni banzek" i novčanom nagradom u iznosu od 1000 kuna, a gubitnik prvenstva tradicionalnom "Drekastom medaljom".

Društvenu igru 'Čovječe, ne ljuti se' znaju gotovo svi, no disciplina Onk Bak nije igra već borba. Od pamtivijeka ljudi teže natjecanju i odmjeravanju vještina. I dok su pobjednici zlatnim slovima upisani u povijesne knjige, poraženi često završe u ropotarnici povijesti. Onk Bak ispravlja tu nepravdu i jednako vrednuje i pobjednika, ali i poraženog. Pobjednik se nagrađuje posebnim peharom "Zlatnim banzekom" i novčanom nagradom u iznosu od 1000 kuna, dok se poraženom dodjeljuje mitska "Drekasta medalja" koja zauvijek označava njegov poraz, a dužan je nositi i "kapu" kako bi mu se ostali igrači i publika lakše rugali. Natjecanje je to, nikako igra, u kojoj igrači konstantno vrše psihološki pritisak jedni na druge pokušavajući izbaciti protivnika iz ravnoteže. Urote, dogovori, ismijavanje, ruganje i prevrati standardni su dio natjecanja koje je na taj način preraslo u nešto više od igre.

Prijave za natjecanje su otvorene, a prijaviti se mogu samo punoljetne osobe. Kotizacija iznosi 30 kuna, a uplaćuje se na mjestu događaja prilikom preuzimanja figurica i kockice. Zainteresirani za nastup moraju poslati svoje ime i prezime, e-mail adresu, borbeno ime ili nadimak te godinu rođenja na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili u inbox facebook stranice Udruge Trash. Prijavljenim igračima putem e-maila bit će dostavljena pravila igre i ostali detalji natjecanja.

Onk Bak 2017