U Zelini kajkavski stihovi učenika iz Varaždinske županije

Ž.S. | 26.10.2017. u 21:06h | Objavljeno u Društvo

U Sv. Ivanu Zelini u subotu je održana 37. Smotra dječjega kajkavskoga pjesništva „Dragutin Domjanić“, u organizaciji tamošnjega Pučkoga otvorenog učilišta. Riječ je o jednome od najznačajnijih profiliranih dječjih pjesničkih susreta u Republici Hrvatskoj.

Na poziv za sudjelovanje odazvale su se 92 osnovne škole kajkavskoga govornog područja, s ukupno 523 učenička rada. Za objavu u zbirci „Da je meni drevo biti“ povjerenstvo, kojemu je predsjedao pokojni dr. Joža Skok, odabralo je 78 radova. Među njima su kajkavski stihovi učenika osnovnih škola iz Varaždinske županije: Martine Žugec iz OŠ Ljubeščica, Karle Bartolec iz Novog Marofa, Ane Dubovečak iz Bednje, Arijana Flegara iz OŠ Sračinec, Lovre Jantola iz Ludbrega, Daria Kolmana iz Martijanca, Adama Lušića iz OŠ Bisag, Manuele Mašić iz Vidovca, Ivone Obadić iz Trnovca, Ane Pintarić iz OŠ V. Nazora Sv. Ilija, Monike Sekovanić iz Brezničkog Huma, Ivone Siročić iz Područne škole Salinovec i Laure Vukešin iz OŠ Petrijanec.

Među 12 objavljenih likovnih radova u zbirci su i autori ilustracija Semy Kuserbanj iz OŠ A.K. Miošića Donja Voća, Stella Gotić i Anastasia Tomiek iz OŠ Ljubeščica i Laura Vukešin, učenica OŠ Petrijanec.