U Zagrebu će 8. rujna biti najavljen 22. Međunarodni festival čipke Foto: Ilustracija

U Zagrebu će 8. rujna biti najavljen 22. Međunarodni festival čipke

Varaždinske vijesti | 6.9.2018. u 18:31h | Objavljeno u Društvo

Program 22. Međunarodnog festivala čipke i ove će godine biti predstavljen na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu,  i to u subotu 8. rujna, budući da se od prethodno planiranog datuma 1. rujna odustalo zbog nepovoljnih vremenskih prilika.

Zagrepčanke i Zagrepčani te svi oni koji se 8. rujna, od 9 do 13 sati, nađu na popularnom Jelačić placu imat će prigodu osjetiti dašak festivalske atmosfere i djelić ponude u kojoj će od 14. do 16. rujna, u vremenu održavanja 22. Međunarodnog festivala čipke, moći uživati svi koji će posjetiti Lepoglavu.

Tijekom predstavljanja programa 22. Međunarodnog festivala čipke na Trgu bana Josipa Jelačića brojne će udruge, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, ustanove i zadruge s područja grada Lepoglave predstaviti tradicionalne proizvode i gastronomsku ponudu lepoglavskog kraja.

Predstavljena će biti i lepoglavska čipka, a neće izostati i nastup lepoglavskih glazbenika. Predstavljanje programa 22. Međunarodnog festivala čipke, uz pomoć zagrebačke Turističke zajednice, organizira Turistička zajednica grada Lepoglave.

Inače, tema ovogodišnjeg izdanja Međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi je "Čipka i dizajn", a zemlja partner je Italija.