U Varaždin se vraća kino Gaj

vv | 23.2.2017. u 08:47h | Objavljeno u Društvo

Nakon što je gotovo dva mjeseca bilo zatvoreno, kino Gaj u četvrtak, 23. veljače počinje s redovitim javnim projekcijama. Prvi je na rasporedu film T2 Trainspotting koji se prikazuje u četvrtak, petak i subotu u 19.30 sati. Raspored za ožujak dostupan je na novoj internetskoj stranici kina Gaj koja glasi: www.kinogaj.hr i na službenoj Facebook stranici www.facebook.com/kinogaj.hr.

Otvaranju kina Gaj pomogla je velika zainteresiranost škola iz cijele Varaždinske županije koje su posjetile ili će tek posjetiti kino Gaj. Naime, učenici Osnove škole Jalžabet, Cestica, Sračinec, Petrijanec te Druga, Peta i Šesta osnovna škola Varaždin odabrali su upravo kino Gaj za projekciju filma Uzbuna na Zelenom Vrhu te će gotovo tisuću učenika iz cijele Varaždinske županije pogledati spomenuti film tijekom veljače i ožujka.

Objašnjenje: Od 1. siječnja 2017. godine istekom ugovora javne ustanove POU Varaždin i Filmsko-kreativnog studija VANIMA, kino je vraćeno pod upravljanje i korištenje POU Varaždina, te je sukladno tomu, kinu vraćeno i „staro“ ime koji je kino imalo pod upravljanjem POU Varaždina. Kino Gaj i POU Varaždin imaju i novi vizualni identitet.

Program kina Gaj: Kino Gaj bit će programski nastavak kina Galerija – potvrdila je to ravnateljica POU Varaždina i bivša programska voditeljica kina Galerija – Sandra Malenica, no ono će od sada djelovati unutar javne ustanove koja je prema novom Statutu registrirana za obrazovnu i audiovizualnu djelatnost - čiji je segment i kinoprikazivačka.

Obavijest stalnim posjetiteljima: od ožujka ulaznice će se opet moći kupiti u Suvenirnici Varaždinskih vijesti na Trgu kralja Tomislava (Korzo), dok će se godišnje iskaznice kina Galerija tijekom ožujka zamijeniti za one kina Gaj te će se istek svih kupljenih godišnjih iskaznica produžiti za dva mjeseca, koliko je kino bilo zatvoreno. Godišnje iskaznice vrijede prema istim uvjetima i za projekcije filma T2 Trainspotting.

Obavijest o kontaktima i odgovornim osobama: sve upite za kino Gaj zainteresirana javnost može dobiti na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (Sandra Malenica, ravnateljica POU Varaždina POU Varaždina), dok je za opće informacije i informacije o programu građanima na raspolaganju mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i broj telefona 042/213-138.

Označeno u