U subotu "Koncert uz kavu" uz trombonista i solo-pjevača Armanda Puklavca

J.Š./Varaždinske vijesti | 15.6.2018. u 18:47h | Objavljeno u Društvo

U subotu, 16. lipnja u 11 sati održat će se "Koncert uz kavu" u Dvorištu Županijske palačena na kojem će nastupati Armando Puklavec – bariton, Jelena Štefanić – sopran, Sofija Cingula – sopran, Vesna Leljak Petković – klavir, Ivana Godec Vinceković – klavir uz koncept i moderaciju doc. mr. art. Sofije Cingula.

U slučaju kiše koncert će se održati u Klubu Europa media.

PROGRAM KONCERTA:

Ivan Padovec: Moje jutro

I. pl. Zajc: Na gondoli

"Gle, kako divno sjaji grad" romanca Zrinjskog iz opere “Nikola Šubić Zrinjski”

Hatze: Oda Prirodi

A. Mozart: “Deh vieni alla finestra”, podoknica iz opere “Don Giovanni”
“Fin ch’an dal vino”, champagne-arija iz opere “Don Giovanni”

G. Bizet: “Votre toast”, arija Escamilla iz opere “Carmen”
U. Giordano: “Nemico della patria”, arija Gerarda iz opere “Andrea Chénier”
… Core n’grato

Bis:
E. Kálman: “Komm Zigany”, arija iz operete “Grofica Marica”

Armando Puklavec rođen je u Čakovcu. U Varaždinu učio trombon (prof. Rukljić Stjepan) i solo-pjevanje (prof. Darija Hreljanović), akademski stupanj Magister artium stekao na Sveučilištu na glazbu i scensku umjetnost u Beču (prof.mag.art. Ralf Doring i KS prof. Robert Holl). Usavršavao se na “Mozarteumu” u Salzburgu, Ljetnoj akademiji “Wien-Prag-Budapest” i na Ljetnoj akademiji u Vaduzu/Liechtenstein.

Debitirao u HNK-u Zagreb kao Evgenij Onjegin P.I.Čajkovskog. Nastupio je na festivalu “Rossini in Schönbrunn” u Beču kao Figaro u Seviljskom brijaču, pjevao je Amonasra u Verdijevoj “Aidi” u Megaronu u Solunu, na Svečanim ljetnim igrama u Bad Hersfeldu u Njemačkoj, te u Teatro dei ruderi Cirella-Diamante u Kalabriji u Italiji. Na opernom festivalu “Mythos” u Siracusi na Siciliji nastupa kao Alfio u operi “Cavalleria rusticana” Pietra Mascagnija. S Panonskom filharonijom iz Graza nastupa kao don Pizzaro u operi “Fidelio” Ludwiga van Beethovena.

Na Ljetnom festivalu u Weikersheimu pjeva G. Germonta u Verdijevoj “Travijati”. Zajčevog “Nikolu Šubića Zrinjskog” pjeva u svim hrvatskim nacionalnim kućama, te u Sarajevskoj operi i Royal opera Canada u Mississaugi. Guglielma u operi Così fan tutte W.A.Mozarta pjevao je u Tokyju. Na pozornicama je nastupio i kao Rigoletto, Renato/Krabuljni ples, grof Luna/Trubadur, Tonio/I Pagliacci, Kurwenal/Tristan i Izolda, Papageno/Čarobna frula, Šakloviti/Hovanščina, Gianni Schicchi, Marcello/La Boheme, Malatesta/Don Pasqualle, Escamillo/Carmen, Belcore/Ljubavni napitak, Enea/Dido and Aeneas itd.

U Zlatnoj sali Musikvereina u Beču pjeva “Carminu buranu” i Faureov Requiem, s Krakovskom filharomijom izvodi ciklus “Lieder eines fahrenden Gesellen” Gustava Mahlera. Na proslavi obljetnice rođenja Lovre pl. Matačića u Zagrebačkoj katedrali pjeva u Mozartovom “Requiemu” pod ravnanjem legendarnog Berislava Klobučara. Pjevajući operu, oratorij i cikluse solo pjesama surađuje s brojnim orkestrima i komornim ansamblima. Izrazit je koncertni pjevač. Nositeljem je brojnih nagrada kao trombonist i solo-pjevač.

Označeno u