U Galerijskom centru Varaždin u srijedu izložba radova studenata iz Pečuha Foto: Galerijski centar Varaždin

U Galerijskom centru Varaždin u srijedu izložba radova studenata iz Pečuha

Varaždinske vijesti | 5.12.2017. u 20:27h | Objavljeno u Društvo

U srijedu 6. prosinca, s početkom u 19 sati, u Galerijskom centru Varaždin (Uska 7) otvara se izložba radova studenata Fakulteta za glazbu i vizualne umjetnosti Sveučilišta u Pečuhu.

Izložba se otvara povodom proslave Dana Grada i u sklopu projekta "Advent u Varaždinu", a realizirana je u suradnji s Umjetničkom akademijom u Osijeku te Varaždinskim baroknim večerima. Na izložbi se slikarskim i kiparskim radovima predstavlja 21 autor prema odabiru prof. Petera Somodyja, voditelja katedre za slikarstvo pri Fakultetu.

Fakultet za glazbu i vizualne umjetnosti Sveučilišta u Pečuhu jedino je središte visokog i doktorskog obrazovanja u Mađarskoj koje integrira edukaciju iz glazbe, likovne i primijenjene umjetnosti. Okruženje umjetničkog i znanstvenog sveučilišta pruža jedinstvenu priliku interdisciplinarnog istraživanja i stvaranja. Pored tradicionalnih metoda koje se koriste u umjetničkom obrazovanju, potiču se i medijske tehnike koje definiraju suvremeno vrijeme, kao i elementi istraživanja na području glazbenih i likovnih informacijskih tehnologija.

- Prepoznatljivost naše škole nije definirana nekim posebnim stilom ili trendom. Fakultet želi pružiti raznolikost vizualnih škola i mentaliteta. Ne želimo jednostavno slijediti aktualne ili trenutno uspješne umjetničke tendencije. Težište je na osobnosti, kompetenciji i rastućim vještinama studenata - poručuju s fakulteta.