Zvučna predstava o dječaku, koji ne govori, nego se sporazumijeva samo zvukovima i glazbom

U Centru za kulturu u Čakovcu tijekom veljače zanimljiva gostovanja, koncerti...

V.V. | 30.1.2018. u 13:35h | Objavljeno u Društvo

Veljača u Centru za kulturu Čakovec nosi bogat i zanimljiv program.

Tako će se 1. veljače u 20 sati u sklopu Tribine ČČ u CZK gostuje HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke s predstavom Zajc Stand Up.

„Zajc Stand Up” autorski je projekt Borka Perića i glumaca Hrvatske drame Anastazije Balaž, Jasmina Mekića i Deana Krivačića koji se u suradnji s glazbenikom Mariom Knezovićem hvataju u koštac s jednom od najtežih izvedbenih formi – stand up-om. Biti otvoren i direktan, oči u oči s publikom, koja u neposrednoj komunikaciji s glumcima postaje aktivni sudionik scenskog događanja, ali istovremeno i njegov direktni kritičar, očekuje veliko glumačko umijeće, izuzetnu koncentraciju, kao i spremnost na improvizaciju, trenutnu reakciju. Ovdje se radi o krajnjoj glumačkoj izloženosti koja neprestano balansira na finoj granici fikcije i fakcije. Anastazija, Jasmin i Dean poigravaju se s vlastitim biografijama i promatraju sebe kao likove, propituju vlastite predrasude, kao i kontekst unutar kojih one nastaju.

U nedjelju 8. veljače u 20 sati bit će prikazan hrvatski film Kratki izlet. Istog dana u 19 sati u izložbenom prostoru bit će otvorena izložba Ive Šebalja.

Kratki izlet, dugometražni igrani prvijenac Igora Bezinovića i dobitnik Velike zlatne arene za najbolji film Pulskog filmskog festivala. Riječ je o zanimljivom spoju fikcije i dokumentarca te filmskom osvježenju koje osvaja režijom, scenarijem, fotografijom, zvukom i glumačkim postavom kojeg čini samo jedan profesionalni glumac.

U utorak 6. veljače u 19 i 30 sati u Dvorana Zrinski/Scheier koncert će izvesti Marijan Đuzel na klaviru, u subotu 10. veljače na istom mjestu u 19 sati će zasvirati Patrik Çeku na gitari i Zita Varga na violončelu.

Iz programa još je svakako za izdvojiti kazališna predstava Džumbus koja će biti izvedena u nedjelju 4. veljače u 16 sati.

To je zvučna predstava o dječaku koji se sporazumijeva zvukovima i glazbom. U predstavi se puše, bubnja, pjeva, pucketa, škripa, kuca, grebe, zvecka, sudara, razbija…..  Mogućnosti za pretvaranje stvarnosti i svakodnevnih životnih situaciju u zvuk su bezbrojne, a djecu će oduševiti bilo koja.  Na taj način glumci razvijaju žanr glazbenog kazališta, u kojem je zvuk jednakovrijedan kao ostali elementi predstave.

Detaljniji program Centra za kulturu potražite na njihovim web stranicama.