Trnovečki KUD "Mak" pobjednik međunarodne smotre folklora u Njemačkoj

Varaždinske vijesti | 17.10.2017. u 11:10h | Objavljeno u Društvo

KUD „Mak“ iz Trnovca pobjednik je 5. Međunarodne smotre folklora u njemačkom gradu Filderstadtu kraj Stuttgarta.

5. Susret čuvara hrvatske etno baštine u subotu, 14. listopada, organiziralo je hrvatsko kulturno-umjetničko društvo FD „Ruža“ iz Filderstadta, a članovi KUD-a „Mak“ bili su predstavnici Varaždinske Županije.

Starija folklorna sekcija pod vodstvom Tihomira Kukulića i Tibora Büna predstavila se koreografijom umjetničkog voditelja Ansambla Lado, Andrije Ivančana, „Igraju se na nebu zvezdice – Pjesme i plesovi Podravine“. Osvojili su prvo mjesto u kategoriji koreografiranog folklora i b

Ukupno je sudjelovalo 17 društava iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Švicarske i Njemačke, a među njima su, uz KUD „Mak“ iz Trnovca, bili i KUD „Šartovac“ iz Kutine, KUD „Magdalena“ iz Donje Kupćine, KUD „Delovi“ iz Delova, KUD „Vrila“ iz Širokog Brijega, FA „Zdenac“ iz Garešnice, KUD „Horvati“ iz Zagreba te društva iz Švicarske i Njemačke.

Za boravka u Njemačkoj članovi KUD-a „Mak“ posjetili su Stuttgart, a na lijepom prijemu i organizaciji smotre zahvaljuju domaćinima iz Filderstadta. Također zahvaljuju i Općini Trnovec Bartolovečki na potpori radu društva.

- KUD Mak ponos je Općine Trnovec Bartolovečki. Oni su čuvari naše tradicije i naših običaja, ali i ambasadori naše Općine u Hrvatskoj i izvan nje. Nagrada u Filderstadtu samo je jedno u nizu priznanja vrijednim ljudima u KUD-u. Općina će i dalje i organizacijski i financijski pomagati, a moje čestitke idu svim zaslužnima za ovaj još jedan veliki međunarodni uspjeh - izjavio je načelnik Općine Trnovec Bartolovečki, Zvonko Šamec, nakon još jednog međunarodnog uspjeha KUD-a „Mak“.

Predsjednik KUD-a „Mak“, Miro Koren, ističe da su ponosni na ovaj veliki uspjeh, koji će biti poticaj članovima u daljnjem radu na ponos žiteljima Općine Trnovec Bartolovečki i Varaždinske Županije.

Označeno u
Galerija slika