Lana je prvi put u karijeri pjevala ulogu Leonore u "Trubaduru"

TRIJUMF Za nastup varaždinske sopranistice Lane Kos u Beogradu tražila se karta više

Željko Slunjski | 7.5.2017. u 17:50h | Objavljeno u Društvo

Varaždinska sopranistica Lana Kos niski svojih uspjeha pridodala je još jedan. Debitirala je u beogradskom Narodnom pozorištu, prvi put u karijeri pjevajući ulogu lijepe dvorske dame Leonore u Verdijevu „Trubaduru“. Ulogom koju priželjkuje svaka velika sopranistica Lana je opčinila, pjevanjem, glumom i scenskim izgledom, publiku koja je razgrabila ulaznice, jer njezino je gostovanje bilo najavljeno kao „međunarodne zvijezde iz Hrvatske“.

Već je nekoliko put najavljivan, pa otkazivan, njezin dolazak u Beogradsku operu, u kojoj su je htjeli gledati kao Viloettu u „Traviati“. Stoga je gostovanje Lane Kos znatiželjno iščekivano. U publici su bile i dvije slavne beogradske operne dive, Breda Kalef i Radmila Bakočević, koja djeluje i kao sveučilišna profesorica pjevanja na tamošnjoj Muzičkoj akademiji. Čestitala je Lani na uspjehu, hvaleći njezinu savršenu tehniku, pjevanje i glumu, prognozirajući joj dugi pjevački vijek. 

A što slijedi? U kolovozu joj počinju probe za „Trubadura“ u Grazu, gdje je potpisala ugovor za 15 predstava, tako da će je kao Leonoru gledati i austrijska publika. No zbog Leonore morala je otkazati sedam ponuđenih predstava „Traviate“ u Kőlnu.

Više o budućim planovima mlade Varaždinke pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti od subote, 6. svibnja

Označeno u