Šumski spektakl sve je bliže: Regija stiže na Forestland! Foto: Forestland

Šumski spektakl sve je bliže: Regija stiže na Forestland!

Varaždinske vijesti | 18.6.2019. u 21:56h | Objavljeno u Društvo

Za mjesec dana, međimursko Brezje će preplaviti zaljubljenici u elektroničku glazbu iz svih krajeva svijeta, a pretežito oni iz susjedne nam Slovenije. Osim što je Slovenija poznata po svojim predivnim pejzažima, raznim kulturnim i povijesnim zanimljivostima, ona je dom i mnogim umjetnicima i izvođačima u čijim će zvukovima uživati posjetitelji Forestlanda.

Jedan od njih je i onaj najveći - Mike Vale. Mike Vale redovito osvaja glazbene ljestvice, uključen je u Beatportove „Hottest Tech-House Artists“ i „Ones To Watch“ liste, a može se pohvaliti i setovi po cijeloj kugli zemaljskoj te ugovorima s najvećim diskografskim kućama u igri. Njegovu glazbu podržavaju i neka od najvećih imena poput Jamie Jonesa, Marca Carola, Carla Coxa i Rogera Sancheza.

forestland_Mike_Vale.jpg

Line-up će upotpuniti i Forestlandov resident DJ, miljenik publike, "onaj koji donosi energiju, emocije i ekstazu ritma" - Timo G. Karakterističan po svom big room zvuku, on je DJ koji zna pročitati publiku te se prilagoditi svakom izazovu kojeg plesni podij stavi pred njega. Već je dijelio pozornicu s vrhunskim artistima kao što su DubVision, Sick Individuals, Vinai, Matroda, Plastik Funk i mnogi drugi, a u ovom trenutku osvaja Kinu sa svojom turnejom.

Iz Koreje i s Ultre na Forestland

Na glavnu pozornicu se vraća i Avadox. Energetičan slovenski DJ koji se lako poveže sa svakom publikom, ostavlja bez daha i tjera na plesne pokrete. Početci njegove karijere sežu još u 1992., a od onda je osvojio neke od najvećih festivala; bio je zadužen za warm-up jednom jedinom Will Smithu na MTV Summer Blastu, a nastupao je i na Ultra Music Festivalu, Ultra Europe, Ultra Japan, Ultra Singapore, Weekend Festivalu, Daydream Festivalu i Amsterdam Dance Eventu.

forestland_Avadox.jpg

Ovogodišnje izdanje Forestlanda začinit će i DJuraS koji je poznat po svojim trance setovima i po redovitom zatvaranju festivala, a ovoj postavi se pridružuju i David Nyx, Dino DZ, El Sam, Sam-o-Sim, SIBBJAG, Sid Cisse te Ted Funke.

Po prvi puta stiže Forest Live: #Matter

Osim elektroničkih, zelenu oazu glazbe će 20. srpnja preplaviti i trap / hip hop zvukovi pa je tako nastao i #ForestLive koncept kojeg će predvoditi slovenski trap majstori Matter. Oni su sa savršenim specijalitetima alternativne scene, nadrealističkim fragmentima riječi te duhovitim rimama, pronašli put do slušatelja. Tekstovi koji izlaze iz pera Dache i Tunje su riznica ideja za online memove i citate, a za sebe kažu da su majstori hvatanje trenutaka koje Levanael poprati elektroničkom, gotovo underground matricom.

Forestlive_4_3_v2.jpg

Na #ForestLive pozornici će ih podržati Josh Somen. Na sceni je već 13 godina te se može pohvaliti nastupima u nekim od najboljih klubova u regiji kao što su porečki Byblos, zagrebačka Opera, dubrovački Revelin i ljubljanski Cirkus. Rezident je Supra Travela, a ove se godine ponovno vraća na Forestland.

To je samo mali dio svega što posjetitelje čeka u šumici od 19. do 21. srpnja, a ulaznice za ovaj šumski spektakl su dostupne putem sustava Ticket2go.