Srijeda u Muzeju i Tjedan primijenjenih umjetnosti

J.Š./Varaždinske vijesti | 12.6.2018. u 20:54h | Objavljeno u Društvo

U sklopu Srijede u Muzeju, 13. lipnja u palači Herzer održava se program posvećen Tjednu primijenjenih umjetnosti, prigodom kojeg će svoje djelovanje i projekte predstaviti članovi Udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti Hrvatske (ULUPUH). Program počinje u 19 sati, a u njemu sudjeluju Danijela Pičuljan, Snježana Pokos Vujec i Hrvoje Selec.

Tjedan primijenjenih umjetnosti nastavak je manifestacije koju su članovi ULUPUH-a pokrenuli prije tri godine s ciljem približavanja rada primijenjenih umjetnika i dizajnera široj javnosti, a ove godine, osim u Varaždinu i Zagrebu, slični programi organiziraju se i u Rijeci, Jakovlju te na otoku Visu.

U Varaždinu se ovo događanje organizira u suradnji ULUPUH-a s Turističkom zajednicom grada Varaždina i Gradskim muzejom Varaždin, a započelo je otvorenjem prigodne izložbe u palači Herzer u ponedjeljak, 11. lipnja.

Izložba je postavljena za razgled do 17. lipnja, a svoje radove izlažu autori: Snježana Pokos Vujec, Lidija Kambar Boševski i Danijela Pičuljan (keramika), Sanja Pribić (ilustracija / grafika), Margareta Peršić (lutke), Carlos Ignacio Bellante (nakit), VANIMA (animirani film osmero autora s temom Varaždina povodom Europske godine kulturne baštine), Živko Toplak (fotografija), Ivana Stepan Kauzlarić (objekti od gline i papira), Mateja Rusak (fotografija), Lila Herceg (svjetlosna tekstilna instalacija), Suzane Bernat (svjetlosno-kinetička instalacija), Vesna Pleše (tekstil).

Ulaz na izložbu i popratni program u okviru Srijede u Muzeju je besplatan.