Prijem za nagrađenu glumicu Elizabetu Brodić: "Iz Zagreba se slabo dolazi u varaždinsko kazalište" Foto: Grad Varaždin

Prijem za nagrađenu glumicu Elizabetu Brodić: "Iz Zagreba se slabo dolazi u varaždinsko kazalište"

Varaždinske vijesti | 14.2.2019. u 11:04h | Objavljeno u Društvo

Glumicu Elizabetu Brodić, koja je nedavno za ulogu u predstavi varaždinskog kazališta „Luđak i opatica“ dobila prestižnu nagradu publike Zlatni studio – novo lice u kazalištu, u srijedu je u Gradskoj vijećnici primio gradonačelnik dr. sc. Ivan Čehok.

Mlada Zagrepčanka, kojoj je to prva veća uloga na „daskama koje život znače“ čestitku gradonačelnika primila je u društvu Jasne Jakovljević, intendantice HNK u Varaždinu. Upućujući čestitku gradonačelnik je naglasio:

- Sad već imamo drugu glumicu koja je dobila nagradu nacionalnog značaja, prvo Hana Hegedušić, a zatim Elizabeta Brodić. Mislim da je to jako važno jer je riječ o glumačkim ostvarenjima u sklopu našeg kazališta. To je poticaj za njih, ali i za cijeli ansambl. Predstave i glumci žive od pljeska i žive od toga koliko ostave traga u zajednici. Možemo reći da se programski kazalište obnovilo i da ima sve bolje i posjećenije predstave - rekao je Čehok.

Elizabeta Brodić tek nedavno je diplomirala i nakon debija na filmskom platnu, ovo joj je tek prva predstava nakon diplome u kazalištu za koju je odmah nagrađena.

- Na počeku karijere je važno dobiti takvu nagradu, tim više što je to nagrada publike. Ljudi koji su gledali predstavu su odlučili o tome. A i oni koji nisu gledali sad imaju dodatni poziv da dođu u Varaždin gledati predstave. Ne znam gdje se to izgubilo, ali iz Zagreba se slabo dolazi u varaždinsko kazalište, a trebalo bi se dolaziti više - napomenula je mlada Elizabeta Brodić.

Mlada glumica zahvalila je redatelju predstave Jasminu Novljakoviću i kolegi glumcu Marinku Prgi, od kojih je, kako kaže, puno naučila. Već radi na novoj predstavi u varaždinskom kazalištu, Terminus, u režiji Tomislava Pavkovića čija premijera se očekuje uskoro.