Predstavom "5% oceana" Hana Kunić predstavila publici knjigu poezije "Rika"

J.Š./Varaždinske vijesti | 26.9.2018. u 20:36h | Objavljeno u Društvo

Pred ispunjenom scenom "Zvonimir Rogoz" mlada varaždinska glumica i spisateljica Hana Kunić predstavila je u nedjelju svoju prvu knjigu, zbirku poezije "Rika".

Nije to bilo klasično predstavljanje knjige kada autorica i recenzenti govore o knjizi već je mlada spisateljica i glumica s kolegama pokazala, preko tridesetominutne predstave "5% oceana" što zapravo čitatelji mogu očekivati od njezine poezije.

Svijet koji je prikazan predstavom osim Kunić i njezinog glumačkog partnera Denija Sankovića, konstruirali su i Hrvoje Šenjug na gitari i Oliver Potočnik na saksofonu izmjenom autorskih melodija te harmonijski vokali Mie Maltar i Fani Solomun, koji su predstavljali i svojevrsni unutarnji glas protagonistice.

Zasluge za postavljanje i realizaciju "5% oceana" idu Grupi Ze,novooformljenoj skupini mladih kreativaca čiji su članovi upravo i sudionici predstave te su svoj prvi autorski projekt uspješno predstavili mnogobrojnoj publici. Preostali članovi autorske ekipe bili su Nela Kliček, Monika Rusak i Tim Hrvaćanin.

Veliki aplauz rekao je više od riječi, a autorica je zahvalila svima koji su sudjelovali i pomogli u realizaciji predstave, od svoje obitelji i prijatelja, do suradnika i ljudi koji su radili mimo svijetla pozornice. Na red je došlo i predstavljanje knjige u posve opuštenoj formi, a detaljan i emotivan pregled Kunićeve zbirke poezije dala je recenzentica i profesorica na Prvoj gimnaziji Varaždin, Tatjana Ruža te predsjednik ogranka Matice hrvatske u Varaždinu Ernest Fišer, koji je bio oduševljen odazivom.

Za sve one koji su propustili predstavljanje "Rike" Hane Kunić i predstavu Grupe Ze na sceni "Rogoz", imat će još nekoliko prilika s obzirom na to da se promocija planira još jednom u Varaždinu te u ostalim većim hrvatskim gradovima.