Poetsko-glazbena večer: Bečki valcer Ružice Kišur oduševio Ludbrežane

J.Š./Varaždinske vijesti | 30.9.2018. u 16:20h | Objavljeno u Društvo

Gradska knjižnica i čitaonica Mladen Kerstner u Ludbregu u petak navečer je pred prepunom dvoranom dvorca Batthyany upriličila poetsko-glazbenu večer brezničkohumsko-zagrebačke pjesnikinje Ružice Kišur Črlenec uz predstavljanje njene knjige "Legende i mitske priče iz Brezničkog Huma".

Prva od njih nazvana Bečki valcer dominirala je jednoipolsatnim, oku i uhu ugodnim, poetskim i glazbenim doživljajem, oplemenjenim plesnim koracima sudionika uz zvuke Bečkoga valcera.

Nakon uvodnih stihova odabranih pjesama Ružice Kišur Črlenec iz zbirke "Odprti obluk" priču su, uz autoricu, kazivali Đurđa Kokanović, Ksenija Mihin i Aleksandar Horvat, a u glazbenom su dijelu programa sudjelovala djeca Dramske družine Ozana KUD-a Visoko i njihov voditelj prof. Tibor Martan, glazbenici Ivana Grašić te Ana i Miroslav Betlehem kao duet Bemian.

- Nitko se do sada nije usudio skupiti mitske priče i legende iz Brezničkog Huma, proučiti ih, obraditi, a zatim i interpretirati kao civilizacijsku stečevinu te ih staviti u razinu etnokulturološke baštine koja se može dalje razvijati i istraživati - naglasio je književnik Zlatomir Jovanović u predgovoru Legendi i mitskih priča iz Brezničkog Huma, pa je time ova zbirka pripovijesti Ružice Kišur Črlenec tim interesantnija i vrednija.

- Posebice veseli činjenica kako smo zbirku do sada prezentirali na mnogim mjestima s područja Varaždinske županije, a lani i na 62. Međunarodnom Sajmu knjiga u Beogradu - naglašava Ružica Kišur Črlenec i dodaje kako je u pripremi hrvatsko izdanje romana "Kletva" koji bi trebao ugledati tržište krajem ove godine.

5.jpg

6.jpg

3.jpg

4.jpg1.jpg

2.jpg