Počele pripreme za 21. međunarodni festival čipke

vv | 23.2.2017. u 14:44h | Objavljeno u Društvo

Nakon uspješno odrađenog 20. jubilarnog Međunarodnog festivala čipke, kojim je Lepoglava potvrdila status značajnog čipkarskog središta ne samo Hrvatske, već Europe i svijeta, započele su u Lepoglavi pripreme za organizaciju sljedećeg festivala.

Održan je sastanak festivalskog Organizacijskog odbora na kojem je potvrđen da će se 21. međunarodni festival čipke održavati u Lepoglavi od 21. do 24. rujna.

Festivalski odbor na čelu s gradonačelnikom Marijanom Škvarićem, a kojeg čine i predstavnice Zadruge lepoglavske čipke, Čipkarskog društva Danica Bresler, gradske Turističke zajednice i Turističko kulturno-informativnog centra te predstavnici Udruge Ekomuzej Lepoglava, složio se kako je ovogodišnji festival prigoda da se prikaže lepoglavsko čipkarstvo u cjelini – od početaka, posebice vremena kada se početkom 20 stoljeća krenulo sa školovanjem i usavršavanjem lepoglavskih čipkarica, pa do današnjih dana.

Uz preliminarne dogovore o festivalskim sadržajima, na sastanku se razgovaralo i o financijama koje će biti prilagođene situaciji. Članovi Organizacijskog odbor očekuju da će s državne razine stići potpora kakvu zaslužuje festival posvećen lepoglavskom čipkarstvu – dobru s UNESCO-ove liste nematerijalne kulturne baštine.

Označeno u