Osvojila drugo mjesto u izboru 298 pjesama i 73 autora Foto: Recital ljubavne poezije Željka Boc

Pjesnikinja Ljiljana Lukačević iz Ivanca osvojila nagradu na recitalu ljubavne poezije “Željka Boc“ u Mariji Bistrici

M.N./Varaždinske vijesti | 16.2.2018. u 11:29h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U organizaciji Općinske knjižnice i čitaonice Marija Bistrica, tradicionalno na Valentinovo, u Domu kulture u Mariji Bistrici održan je 15. Recital ljubavne poezije Željka Boc” koji nosi ime po tragično preminuloj urednici Radija Marija Bistrice.

Na natječaj je ove 2018. godine, iz svih krajeva Hrvatske, pristiglo 298 pjesama od 73 autora. Stručni ocjenjivački sud u sastavu Zrinka Jelaska, Nada Babić, Vesna Svaguša i Enes Kišević, odabrao je 53 rada od 46 pjesnika za zbornik ”Hod se nastavlja” i po jednu pjesmu od svakog autora za javnu izvedbu, a dodijeljene su četiri pohvale i tri nagrade.

S područja Varaždinske županije u zbornik ”Hod se nastavlja” uvršteno je dvoje autora iz Varaždina, Ružica Marušić-Vasilić i Matija Mikac, te troje autora iz Ivanca, Draženka Bakšaj, Anica Bukovec i Ljiljana Lukačević kojoj je dodijeljena druga nagrada (baš kao i 2016.) za pjesmu “Dođi da umremo“, uz koju je objavljena i druga, “Ljubav na dlanu“.

Stihove su interpretirali Rosanda Tometić i Dubravko Sidor, a glazbeni gosti su ovaj puta bili Mirta Krsnik i Jurica Vugrek. Pokrovitelji recitala su Krapinsko-zagorska županija, Svetište MBB i Općina Marija Bistrica.