U Varaždinskom književnom salonu bit će održavane i književne večeri, ali i predavanja, koncerti i recitali, te projekcije filmova Foto: Krešimir Đurić

Otvorena prva specijalizirana knjižara za promociju varaždinskih književnih autora

Igor Čolaković | 6.11.2018. u 08:09h | Objavljeno u Društvo

U subotu, 2. studenoga, u Centru „Poje“ na Trgu kralja Tomislava 4, otvoren je - Varaždinski književni salon Korzo - prva specijalizirana knjižara za promociju varaždinskih književnih autora.

- Sve do sada Varaždin nikada nije imao knjižaru profiliranu za promociju literature i izdavaštva Varaždina i sjeverozapadne Hrvatske. Otvaranjem Varaždinskog književnog salona Korzo, Varaždin, kao kulturno i umjetničko središte, konačno dobiva knjižaru u kojoj su ponuđena autorska ostvarenja afirmiranih, ali i još neafirmiranih varaždinskih pisaca - istaknuo je Robertino Bartolec, koji zajedno s Predragom Darabošom, vodi novootvorenu knjižaru, koja će u svom prostoru ugošćivati i slikare, ilustratore, dizajnere, ali i sve druge umjetnike koji svoj kreativni rad vezuju uz književnost.

DSC_0161.jpg

U Varaždinskom književnom salonu bit će održavane i književne večeri, ali i predavanja, koncerti i recitali, te projekcije filmova.

- Varaždinski književni salon je svakako iskorak u afirmaciji lokalne književnosti ali i novi doprinos kulturnom i duhovnom boljitku Varaždina - naglasio je Robertino Bartolec. 

DSC_0500.jpg

DSC_0132.jpg

DSC_0138.jpg