Operetna primadona Nevenka Petković Sobjeslavski u "Grofici Marici" proslavila rođendan Foto: Krešimir Đurić

Operetna primadona Nevenka Petković Sobjeslavski u "Grofici Marici" proslavila rođendan

Varaždinske vijesti | 1.9.2018. u 17:01h | Objavljeno u Društvo

U društvu brojnih prijatelja i ljubitelja klasične glazbe, u subotu je u gradskoj kavani "Grofica Marica" poznata varaždinska glazbena umjetnica Nevenka Petković Sobjeslavski proslavila 80. rođendan.

U ime Grada Varaždina čestitke joj je uputio zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar zahvalivši joj na svemu što je tijekom bogate karijere učinila promoviravši svoj rodni Varaždin. Poznatu operetnu pjevačicu koja je svoju karijeru izgradila u zagrebačkoj Komediji, obilježila je upravo uloga grofice Marice u poznatoj istoimenoj opereti.

Varaždinski novinar i organizator svečanosti Željko Slunjski zajedno je s tvrtkom Ekos uredio da će zidove tog popularnog sastajališta Varaždinaca ubuduće krasiti fotografija Nevenke Petković Sobjeslavski iz kazališta Komedija u ulozi grofice Marice.

- Nevenka Petković Sobjeslavski bila prva učenica vokalne pedagoginje Ankice Opolski u varaždinskoj Muzičkoj školi i jedina je operetna primadona nagrađena Nagradom hrvatskoga glumišta za svekoliko umjetničko djelovanje. K tome, odrastala je u Gajevoj ulici, svakodnevno prolazeći Korzom na putu do Gimnazije i Muzičke škole. Ulogom Grofice Marice završila je svoju glazbenu profesionalnu karijeru u zagrebačkom Gradskom kazalištu Komedija, a to je uloga koja zahtijeva pjevačku i fizičku kondiciju. Slavljenica, koja je bila miljenica zagrebačke publike i nasljednica je velikih zagrebačkih operetnih primadona, imala je oboje - naglasio je Slunjski.

Svojim pjevanjem slavlje je uveličala mlada varaždinska pjevačka nada Lucija Spevec.