Predstavljena nova knjiga pjesama Mirne Weber „Zvonjelice za vječnograd"

| 4.10.2016. u 11:23h | Objavljeno u Društvo

U kazališnom klubu „Europa Media“ 3. listopada predstavljena je zbirka soneta „Zvonjelice za vječnograd" varaždinske pjesnikinje Mirne Weber, koja je u toj drugoj svojoj knjizi pjesama dočarala svoju nepresušnu ljubav prema rodnom gradu i objedinila je u 12 soneta.

Promociju je vodio Ernest Fišer, a kritički osvrt na njezine stihove dala je književnica Božica Jelušić. Sonet kao najsavršenija forma majstorski je ispit svakog pjesnika pa je zanimljivo da se Mirna Weber odlučila tek nakon jedne knjige za majstorski ispit.

- To znači da je imala veliku samouvjerenost i dovoljno snage da elaborira to onako kako to sonet zahtjeva. Kažu da se u konačnici svaka hrabrost nagrađuje pa se tako i Mirnino okušavanje u sonetu nakon relativno kratkog pjesničkog vremena pokazalo plodonosnim. Dobili smo razigranu radosno slikopisanu snovitu panoramu gdje jake snage zbilje ipak nisu uspjele potisnuti ni poništiti pjesničke azure ni zlatotitrajuću perspektivu u koju uranjaju varaždinski tornjevi i krovova s prepletom drveća i preljevom svježeg zelenila - kazala je B.Jelušić te naglasila.

Odabrane sonete u klubu Europa Media sjajno je interpretirala glumica Ljiljana Bogojević, a začin večeri bio je nastup Sofija Cingula i Darka Rušeca s pjesmama Ivana Padovca.