Noć knjige u Varaždinu - odaberite događaj za sebe iz bogatog programa!

N.L./VV | 20.4.2017. u 10:00h | Objavljeno u Društvo

Noć knjige ove će godine trajati najduže do sad, a u tu se manifestaciju ponovo uključio i Varaždin, odnosno Gradska knjižnica i čitaonica Metel Ožegović. Manifestacija se održava u svim ograncima knjižnice – Odjel za odrasle, Odjel za mlade, Odjel za djecu i Ogranak Banfica – u petak, 21. travnja, a završava u ponedjeljak 24. travnja.

Sat priča "Zgode i nezgode iz životinjskog svijeta" održat će varaždinska spisateljica Mira Šincek, na književnoj večeri "Noć čitanja i moć pitanja" sudjelovat će članovi LIT-a, literarno-scenske grupe Prve gimnazije Varaždin, a kao središnji događaj na Odjelu za odrasle bit će predstavljena knjiga "Kak je zgorel presvetli Trombetassicz" autora Marka Gregura. Knjigu će uz autora predstaviti dr. sc. Mario Kolar i Kruno Lokotar, urednik knjige. Nakon toga bit će predstavljena i zbirka pjesama "Svaštarica srca moga" autorice Gordane Igrec u nakladi Modernist nakladništva, a na banfičkom ogranku bit će riječi o Bobu Dylanu, dobitniku Nobelove nagrade za književnost za 2016. godinu, uz izložbu knjiga, CD-a, omotnica vinilnih izdanja te glazbenu slušaonicu.

Bio je to dobar povod da upitamo Marija Šoštarića, ravnatelja knjižnice, kakva je bila posjećenost ovog događaja prethodnih godina i ima li kakvog učinka na rast čitalačke publike.

– Kako se manifestacija širi iz godine u godinu tako se i interes i broj posjetitelja svake godine povećava, pa možemo reći da program polako poprima relevantnu dimenziju – rekao je i dodao da će organizirati kvalitetan program u svim ograncima knjižnice.