Luis Lugo iznenadio goste restorana Santa Marija malim predkoncertom uoči nastupa u HNK Varaždin

NE PROPUSTITE: Koncert virtuoza Luisa "El piano de Cuba" Luga večeras u HNK-u Varaždin

M.N./Varaždinske vijesti | 16.5.2019. u 15:37h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Vrhunski kubanski pijanist Luis Lugo u varaždinskom će Hrvatskom narodnom kazalištu danas u 19 sati održati jedinstveni koncert u sklopu svoje svjetske turneje. Organizatori koncerta su Glazbena škola Varaždin, koja njegovim koncertom nastavljaju obilježavati ovogodišnju proslavu 190. obljetnice, zatim LOOP glazbena agencija, Koncertni ured Varaždin i Hrvatska udruga glazbenika Varaždin.

Luis Lugo se na Kubi smatra jednim od najboljih kubanskih pijanista svih vremena, nazivajući ga “El piano de Cuba”. Trenutno živi i radi u Argentini i priznat je kao jedan od najkvalitetnijih južnoameričkih pijanista klasične glazbe, ali i jazz sinteze latinskoameričkog folklora i free improvizacije. Na koncertu će se kao posebne gošće pridružiti i njegova kćerka, violinistica Sandra Lugo kao i Ivana Galić, hrvatska pjevačica iza koje stoje prestižne svjetske nagrade u kategorijama blues, tradicionalnog – etno i gosspel pjevanja, te nastup u slavnom Carnegie Hall-u.

Nakon dolaska u Varaždin, Lugo je u prijepodnvnim satima razgledaovao ljepote koje nudi barokni grad, a prije toga posjetio je varaždinsku Glazbenu školu gdje je održao masterclass radionicu za mlade i nadobudne glazbene nade. Obilazak grada završio je u restoranu Santa Maria gdje ga je, uz domaćine, dočekao i glazbenik Boris Herceg, koju tu redovno nastupa. Nakon dobrodošlice sa skladbom "Dobro nam došel prijatel", zajedno su izveli nekoliko stvari na zadovoljstvo okupljenih gostiju. 

boris_herceg.jpg

received_422643628517652.jpeg

received_366899533937854.jpeg

IMG_20190516_125358.jpg

Video sadržaj