Napretkova nova donacija knjiga za katoličke školske centre u Bosni i Hercegovini

VV | 11.6.2017. u 17:20h | Objavljeno u Društvo

Oci salezijanci 12. lipnja dolaze u Varaždin na primopredaju donacija knjiga za knjižnice i srednje škole u Bosni, gdje Oci salezijanci rade i djeluju. Donaciju će im predati Hrvatsko kulturno društvo Napredak.

– Nakon uspjeha proteklih godina nastavljamo s istim radom i darujemo najvrjednije za škole i knjižnice, a to su beletrističke, stručne i znanstvene knjige. Zahvaljujemo dosadašnjim donatorima, a to su: HAZU Hrvatske, HAZU Varaždina, knjižnica Varaždin, knjižnica Čakovec, Državni arhiv Varaždin te obiteljima Topić iz Novog Marofa, Spahija iz Čakovca, Kolmanić iz Čakovca, Vertuš iz Čakovca, Hirš iz Varaždina, Miroslav Klemm iz Varaždina. Do sada je darovano oko 5000 knjiga za KŠC u Bosni (Travnik, Zenica, Vitez, Banja Luka, Sarajevo, Orašje, Usora, Tuzla, Žepče…). Darovat ćemo i siromašnoj studentici LAPTOP, otvorit ćemo izložbu u „Garestinu“ Varaždin, bit će govora o Napretkovoj 19 ljetnoj školi njemačkog jezika u Beču, srpanj i kolovoz, kao i o dodjeli stipendija - najavili su.

Bit će riječi i o izložbi koja je postavljena u restoranu i pansionu „Garestin“, Zagrebačka 34, Varaždin, a još dvije izložbe postavljene su u Ivancu i Prelogu. Sav prihod od prodaje ide za školovanje učenika i studenata. Do sada je za izgradnju crkvi u BiH dano 21.000 eura, a od toga za Crkvu sv. Franje u Žeravcu 15.000 eura.