Nakon DiCaprija i Clooneyja, francusko odličje i Raymondu Rojniku Foto: VV arhiva

Nakon DiCaprija i Clooneyja, francusko odličje i Raymondu Rojniku

Varaždinske vijesti | 11.2.2017. u 18:29h | Objavljeno u Društvo

Nakon Leonarda DiCaprija, Rudlofa Nureyeva, Davida Copperfielda, Marie Schneider, Georgea Clooneyja, Kylie Minogue, slikara Josipa Vaništa, pjevačice Tereza Kesovije, redatelja Ivice Buljana i muzikologinje Zdenka Weber, visoko priznanje Francuske Republike, odličje Viteza reda Umjetnosti i književnosti, u utorak će biti uručeno i ravnatelju Koncertnog ureda u Varaždinu Raymondu Rojniku.

Istaknutom varaždinskom djelatniku u kulturi, odličje koje se dodjeljuje za "značajan doprinos obogaćivanju francuske kulturne baštine" će uručiti NJ.E. Philippe Meunier, veleposlanik Francuske Republike u Republici Hrvatskoj.

Podsjećamo, Francuska je bila zemlja-partner 45. Varaždinskim baroknim večerima 2015. godine koje su bile dio francuskog festivala Rendez vous, a Raymond Rojnik se kao izvršni organizator festivala istaknuo svojim radom i suradnjom sa izvođačima iz Francuske. Nadalje, već 10 godina traje intenzivna suradnja Grada Varaždina, odnosno Koncertnog ureda s Francuskom na polju jazza, rocka, alternativne i moderne glazbe, kao i šansone čemu je značajno pridonio svojim radom Raymond Rojnik.