Najavljen novi Vafi festival, kojem je zemlja-partner Kina!

N.L./VV | 24.5.2017. u 14:17h | Objavljeno u Društvo

– Vafi će se održavati od 30. svibnja do 4. lipnja – najavili su na presici organizatori Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih koji se održava u Varaždinu, o kojem više možete pročitati ovdje.

Na ovogodišnji festival pristiglo je 693 animiranih filmova iz čak 69 zemalja, a održat će se pod pokroviteljstvom Vlade RH i u znaku zemlje-partnera Kine. Program je predstavila povjerenica Vlade RH za Grad Varaždin Dragica Đula.

Službeno otvaranje bit će u četvrtak, 1. lipnja, u 19 sati u kinu Gaj, nakon čega slijedi svečano otvaranje u 20 sati.

– Ponosni smo na program ovogodišnjeg festivala, koji publici nudi kvalitetan sadržaj – niz vrsnih filmskih uradaka od kojih će oni u sekciji SENIOR biti prikazivani prva tri dana i oni u sekciji JUNIOR zadnja tri dana. Primarni cilj festivala je pokazati publici da je animacija umjetnička i kreativna forma i sretni smo da imamo istomišljenike diljem svijeta, ali i podršku u lokalnoj zajednici. No, bit će tu i drugih kvalitetnih edukativnih i kulturnih sadržaja, također atraktivnih publici – naglasio je Hrvoje Selec, direktor festivala.

Osnivačica i prva voditeljica VANIME, selektorica VAFI SENIORA, te voditeljica izvannastavne aktivnosti Medijska kultura na II. OŠ Varaždin, Dubravka Kalinić Lebinec, istaknula je kako su današnja djeca - djeca medija i stoga je svaki doprinos filmskom opismenjavanju djece i mladih od iznimnog značaja za razvoj medijske kulture.

Na 8. VAFI stiže više od 50 gostiju, no najviše ih stiže upravo iz Kine s obzirom na to da je partner 8. VAFI-ja Kina.

– I ove godine nam stižu animatori iz Hong Konga, koji nas posjećuju od prvog izdanja festivala. U realizaciji nam pomažu volonteri, koje ćemo rasporediti po zadacima kako bismo i ovaj put pokazali našu gostoljubivost i dobru organiziranost festivala. Ovim putem zahvaljujemo našim pokroviteljima i suorganizatorima, ali i medijskim pokroviteljima na izlaženju ususret. U našim okolnostima, bez pomoći svih vas, ne bismo mogli realizirati festival – kazala je izvršna producentica festivala, Ana Sever.

VAFI se ove godine održava pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, a ostali pokrovitelji su Hrvatski audiovizualni centar, Grad Varaždin i Turistička zajednica Grada Varaždina, a ASIFA Hrvatske, Hrvatski filmski savez i Koncertni ured Varaždin su suorganizatori.

Označeno u