Na Varaždinskim kazališnim večerima 2754 posjetitelja

VV | 30.8.2017. u 20:08h | Objavljeno u Društvo

Iza nas je uspješno održano treće izdanje Varaždinskih kazališnih večeri u organizaciji Kerekesh Teatra iz Varaždina.

- Izrazito nam je drago da se i ove godine rekordan broj posjetitelja odazvao našem pozivu da ljetne subotnje večeri provedu pod vedrim nebom, na kazališnoj predstavi u prekrasnom ambijentu Županijske palače u Varaždinu. Predstave Kerekesh Teatra i gostiju ovog je ljeta u Varaždinu pogledalo 2754 posjetitelja. Svima njima veliko hvala na tome - poručuju.

Manifestacija „3. Varaždinske kazališne večeri“ ove je godine započela 24. lipnja izvedbom predstave Kerekesh Teatra "Ljubaf", a svake subote do 26. kolovoza (i jedan petak) održane su izvedbe i devet drugih naslova, među kojima možemo istaknuti uspješnice Kerekesh Teatra, komedije „Očeš nečeš, doktor“, „Dimnjačar“, „Ufuraj se i pukni“, „Sve u tri“ i „Skupština“, a i ove godine smo se potrudili ugostiti druga kazališta i kazališne organizacije iz cijele Hrvatske, pa je publika u Varaždinu pozdravila i Kazalište Oberon iz Koprivnice, Kazališnu skupinu Gemišt te GFUK (Glumački festival u Krapini).

Prvi put ostvarena je i suradnja s Turističkom zajednicom Grada Varaždina i manifestacijom Dani varaždinskih dvorišta, pa su tako povezali dvije manifestacije i organizirali predstavu "Nikad nije prekasno", za koju je ulaz bio besplatan.

Posebno valja istaknuti i premijerne izvedbe najnovije komedije Kerekesh Teatra „Pokopaj me nježno“, koje su održali 25. i 26. kolovoza, za koje se tražila karta više te su rasprodane u jednom danu.

Za sve one koji nisu uspjeli pogledati predstavu na VKV-u, sljedeće izvedbe "Pokopaj me nježno" bit će 19. i 20. rujna u HNK-u u Varaždinu u 20 sati, a ulaznice će biti u prodaji od ovog petka 1. rujna na blagajni kazališta.