Mlada varaždinska pjevačica Iva Martinčević Seidl izvela veličanstven nastup u HNK

VV | 6.2.2018. u 15:25h | Objavljeno u Društvo

U subotu 3. veljače u HNK-u Varaždin operna pjevačica mr. Iva Martinčević Seidl održala je samostalni koncert uz klavirsku pratnju prof. Predraga Šanteka. Iako od svoje sedamnaeste godine studira, živi i radi u Beču, njezino je srce duboko vezano uz rodni Varaždin, gdje je završila srednju Glazbenu školu Varaždin i Prvu gimnaziju.

Svojom profinjenom, istančanom dinamikom izvedbe, posebice lirskih skladbi Josipa Hatzea, duboko je dirnula publiku, do suza. Raznovrsnim repertoarom skladbi G. Bizeta, J. Hatzea, G. Rossinija, A. Dvoraka, R. Straussa i L. Delibesa pokazala je svu raskoš svojega talenta, ali i višestrukog glazbenog obrazovanja na Sveučilištu za glazbu i scensku umjetnost u Beču, gdje je diplomirala operu, lied, oratorij i scensku umjetnost, a odnedavno studira i glazbenu pedagogiju.

Koncert je slušala muzikologinja i diplomatkinja dr.sc. Zdenka Weber, koja je nakon dugotrajnog i gromoglasnog pljeska oduševljene publike, na kraju koncerta, došla na pozornicu i javno, uz čestitke, odala svoje priznanje mladoj umjetnici.