Mali kreativci u Muzeju anđela napravili nove slikovnice Foto: PROMO

Mali kreativci u Muzeju anđela napravili nove slikovnice

VV | 7.5.2017. u 10:01h | Objavljeno u Društvo

Nakon uspješno pripremljene i predstavljene slikovnice 'Trnoružica', nastale na radionicama 'Svijet bajki u Muzeju anđela', pod vodstvom Đurđice Dropuljić i Željka Prsteca, kreativni polaznici radionica predstavili su čak 6 novih slikovnica.

Riječ je o poznatim naslovima (Crvenkapica, Plesna haljina žutog maslačka, Šuma Striborova itd.), koje su osnovnoškolci, vođeni naputcima Željka Prsteca, ilustrirali i ispisali tekst, a inspiraciju za naslove ponudila im je Đurđica Dropuljić. Kako bi projekt izdavanja po nekoliko primjeraka svake slikovnice uopće zaživio, svoj financijski doprinos dali su roditelji i mentori. Želja svih sudionika jest da se djecu i dalje potiče na kreativnost i stvaranje te pokazivanje vlastita viđenja bajki, a dugoročno, nadaju se i podršci nadležnih gradskih i obrazovnih institucija za koje vjeruju da će prepoznati kvalitete ovog projekta.

Radionica Svijet bajki nastavlja svoj rad svake srijede u 18 sati pod vodstvom Željka Prsteca, izvijestila je Maja Videc Bakal iz Muzeja anđela.