Varaždinac Slavko Magdić dirigirat će Simfonijskim orkestrom mariborskog Konzervatorija

N.L./VV | 17.2.2017. u 11:15h | Objavljeno u Društvo

Varaždinac Slavko Magdić dirigirat će u subotu 18.veljače u 19 sati u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu koncertom Simfonijskog orkestra Konservatorija za glasbo in balet Maribor.

Na programu su arije iz Mozartove opere "Figarov pir", Straussov Koncert za rog i simfoničare te Beethovenova Simfonija br.4 B-dur. Solisti su Sandra Harb, sopran, Sara Šetar, sopran, i Jernej Cigler, rog. Simfonijski orkestar Konzervatorija Maribor poslije duže stanke ponovno je počeo djelovati 2012. godine, kada je Maribor bio evropska prijestolnica kulture.

Slavko Magdić osnovno je i srednje glazbeno obrazovanje stekao na Glazbenoj školi u Varaždinu, a diplomirao je harmoniku i dirigiranje na Glazbenoj akademiji "Gnjesini" u Moskvi. Poslije završetka studija zapošljava se kao profesor harmonike, komorne glazbe i orkestra na Glazbenoj školi u Varaždinu, te osniva gradski komorni orkestar "Mundus Garestiensis". Godine 1987. seli se u Maribor te predaje na današnjem Konservatoriju za glasbo in balet Maribor harmoniku, komornu glazbu i orkestar.

Kao profesor na umjetničkoj gimnaziji i izvanredni profesor za klasičnu harmoniku na Sveučilištu Juraj Dobrila u Puli odgojio je plejadu mladih harmonikaša, koji postižu izuzetne rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima i uspješno koncertiraju širom Evrope. Od 2012. je umjetnički vođa i dirigent Simfonijskom orkestra Konservatorija za glasbo in balet Maribor.

Organizatori koncerta su Koncertni ured, Hrvatsko narodno kazalište i Grad Varaždin što je omogućilo da uz slobodan ulaz Varaždinci dođu uživati u zvuku simfonijskog orkestra i ponovnom susretu sa svojim nekadašnjim profesorom i dirigentom Magdićem.