Lucija Stilinović: Manhattan School of Music ostvarenje je mojih snova

| 6.8.2018. u 17:36h | Objavljeno u Društvo

S dvije diplome u rukama, zagrebačkom Muzičke akademije i belgijskom Kraljevskog konzervatorija u Antwerpenu, varaždinska flautistica Lucija Stilinović ove će jeseni krenuti i po treću. Dvije godine usavršavat će se na jednom od najprestižnijih svjetskih glazbenih konzervatorija u New Yorku.

- “Manhattan School of Music” ostvarenje je svih mojih snova. Uvijek sam maštala o tome, no ni u najluđem scenariju nisam mogla zamisliti da ću doista to i ostvariti. Ni sama još nisam u potpunosti svjesna da za manje od mjesec dana putujem u Ameriku, ali sam presretna i jedva čekam - govori zadovoljno mlada glazbenica.

Uz neminovan talent, trud i upornost ove mlade flautistice došli su na naplatu, jer će joj dvije godine studija u dalekom New Yorku u potpunosti platiti sam konzervatorij.

- Godina studiranja na Manhattan School of Music košta oko 50 tisuća dolara, a nakon što sam prošla predaudiciju, audiciju i položila prijemni ispit za konzervatorij, odlučili su da će mi oni u potpunosti financirati master - zadovoljna je Lucija, koja je jedna od svega dviju kandidatkinja flaute koje su primljene na ovaj konzervatorij.

Radi se o jednom od najprestižnijih svjetskih glazbenih konzervatorija za klasičnu glazbu, jazz i glazbeno kazalište.

Kako je mlada varaždinska flautistica upala na prestižni njujorški glazbeni konzervatorij, pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...