Lepoglavski čelnici podijelili pakete korisnicima socijalne pomoći

VV | 14.4.2017. u 16:55h | Objavljeno u Društvo

Uoči uskrsnih blagdana lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić i njegov zamjenik Hrvoje Kovač obišli su, u pratnji gerontodomaćice Alice Štefanek, dio korisnika programa socijalne pomoći s područja Lepoglave.

Donijeli su im pakete hrane osigurane projektom Hrvatskoga crvenog križa u koji je kao partner uključen Grad Lepoglava, a zahvaljujući kojem će u tri navrata tijekom godine pakete hrane i higijenskih potrepština dobiti 130 osoba s gradskog područja.

Uz pakete, uručili su im i jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 kuna koju Grad Lepoglava isplaćuje povodom uskrsnih blagdana umirovljenicima čija mirovina ne prelazi iznos od 1500 kuna.

- Posjetili smo prigodom uskrsnih blagdana naše sugrađane kojima je potrebna pomoć zajednice, a na koju, kad je Grad Lepoglava u pitanju, i nadalje mogu računati. Iako je, s obzirom na blagdansko vrijeme i želju da im se čestita Uskrs, ova prigoda nešto vidljivija, mi u Gradu Lepoglavi kontinuirano tijekom godine pomažemo našim sugrađanima kojima je pomoć najpotrebnija. Postoji gradski program socijalne zaštite i skrbi u koji su uključeni i koji im pomaže u situaciji u kojoj se nalaze – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić dodajući da Grad Lepoglava provodi aktivnosti kojima, u zajedništvu s partnerima, želi ojačati i proširiti navedeni program socijalne zaštite građana.

Tijekom obilaska gradonačelnik i njegov zamjenik popričali su s korisnicima pomoći, saslušali probleme koji ih muče te primili zahvale za brigu koju im pruža Grad Lepoglava.