KUD-u "Anka Ošpuh" dodijeljeno financiranje projekta u vrijednosti od 16.630 eura

J.Š./Varaždinske vijesti | 29.6.2018. u 14:52h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U godini kojoj Europska unija naglasak stavlja upravo na kulturnu baštinu "European Year of Cultural Heritage 2018", KUD "Anka Ošpuh" iz Ludbrega primio je odličnu vijest.

Odobreno im je financiranje projekta "United In Culture in EU" iz financijskog programa "Europa za građane" mjera 2.1 "Town Twinning", kojim nastoje integrirati manjinsku populaciju u društveni život.

- Kroz projekt ćemo promovirati kulturno bogatstvo i različitost. Time ćemo nastojati podići svijest o bogatstvu kulturnog i lingvističkog okruženja u Europi. Promovirat ćemo različitost, toleranciju i poštovanje kako bismo smanjili predrasude koje nažalost postoje u svakom društvu – rekao nam je Aleksandar Horvat, predsjednik KUD-a "Anka Ošpuh".

Kultura, tradicija, običaji, umanjivanje diskriminacije i marginalizacije pojedinaca na temelju podrijetla temeljne su značajke projekta. Aktivnosti će se provoditi u rujnu, s ludbreškim KUD-om kao nositeljem, a partneri u projektu su Grad Ludbreg, Općina Tržić, Općina Laško i Danube 1245 iz Sremskih Karlovaca. Vrijednost projekta je 16630 eura. Organizacija i provođenje programa i aktivnosti koje su projektom predviđene, ludbreškom društvu neće predstavljati problem jer iskustva imaju više nego dovoljno.

Označeno u