Koncertom u varaždinskoj katedrali Lado završio svoju božićnu turneju

V.V. | 22.12.2016. u 22:16h | Objavljeno u Društvo

Večerašnjim koncertom u varaždinskoj katedrali Lado završio svoju božićnu turneju, koja je počela 11. prosinca.

Koncertom je, kao i uvijek, oduševio varaždinsku publiku.

Njegovih 39 vrhunskih plesača, koji su istodobno i izvanredni pjevači, s lakoćom se transformira iz plesnoga ansambla u reprezentativan folklorni zbor, a 14 odličnih glazbenika svira osamdesetak tradicijskih i klasičnih instrumenata. Ansambl Lado posjeduje jedinstvenu kolekciju izvornih narodnih nošnji iznimne vrijednosti i ljepote (više od 1200 kompleta) pa je svaki koncert Ansambla, uz pjesmu i ples, ujedno i svojevrsna revija izvornoga hrvatskog tradicijskog ruha.

Sve to, uz prezentaciju čudesnoga bogatstva i raznolikosti folklornoga izraza s tako maloga prostora kao što je Hrvatska, čini Lado jedinstvenim u svijetu. Koncerti Ansambla diljem svijeta nailaze na nepodijeljeno oduševljenje publike, ali i stručne kritike, koja ga redovito svrstava uz bok najboljih svjetskih folklornih skupina.

Lado je nastupao na nekima od najpoznatijih svjetskih pozornica i koncertnih podija od Royal Albert Halla u Londonu do teatara na njujorškom Broadwayu, od moskovske Koncertne dvorane Čajkovski do Mann Auditoriuma u Tel Avivu i brojnih svjetskih opernih kuća, festivala, svjetskih izložbi, Olimpijskih igara…

Označeno u