Koncert Stanislava Muškinje povodom proslave 190. godina Glazbene škole u Varaždinu Foto: Glazbena škola Varaždin

Koncert Stanislava Muškinje povodom proslave 190. godina Glazbene škole u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 23.10.2018. u 17:18h | Objavljeno u Društvo

Slavljenička proslava 190. obljetnice Glazbene škole u Varaždinu nastavlja se već ove srijede novim koncertom. Izvrsni udaraljkaš mlađe generacije Stanislav Muškinja u Glazbenoj školi održat će koncert s djelima Lešnika, Martynciowa, Potočnjaka, te sa svojim autorskim skladbama. Svojim će nam koncertom prezentirati raspon instrumenata i opcija u udaraljkaškom svijetu te nas povesti na zanimljiv udaraljkaški put.

Glazbenu karijeru Stanislav je započeo prije 22 godine glazbenim obrazovanjem, odnosno privatnim satovima bubnjeva. Diplomirao ju udaraljke 2007. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Igora Lešnika. Tijekom godina se usavršavao kod Johna H. Becka, Jojo Mayera, Horacio el Negro Hernandeza, Ney Rosaura i mnogih drugih svjetski priznatih glazbenika. Stekao je veliki broj priznanja te sudjelovao u brojnim orkestrima, ali i svirao u mnogim autorskim i cover bendovima. Između ostalog, često je nastupao i sa Simfonijskim orkestrom HRT-a te varaždinskim, riječkim i hrvatskim komornim orkestrima, Zagrebačkom filharmonijom, a sudjelovao je i na projektima Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i Splitu te mnogim drugim projektima.

Koncert glazbenika koji aktivno uz pedagoški rad sudjeluje u radu raznih sastava-od rock bendova do Zagrebačke filharmonije održat će se u srijedu, 24. listopada u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu s početkom u 19:00 sati, a ulaz je slobodan.