Koncert Hrvatskoga komornog orkestra u Vinici u nedjelju 28. svibnja

VV | 19.5.2017. u 08:39h | Objavljeno u Društvo

Posljednji u nizu događaja u sklopu obilježavanja Dana općine Vinica koncert je Hrvatskog komornog orkestra koji će se održati nedjelju 28. svibnja. Hrvatski komorni orkestar prisutan je na glazbenoj sceni 26 godina, a idejni začetnik orkestra bio je Anđelko Ramuščak, koji je kroz komorne sastave želio pružiti priliku mladim glazbenicima da se predstave i steknu prva orkestralna iskustva.

Kroz sve ove godine Hrvatski je komorni orkestar ugostio više od 600 domaćih umjetnika, praizveo je više od 100 dijela hrvatskih skladatelja, a orkestrom su ravnali naši eminentni dirigenti: Berislav Klobučar, Milan Horvat, Uroš Lajovic, Milan Turković, Rudolf Klepač, Ivan Repušić i drugi.

Na repertoaru koncerta Hrvatskog komornog orkestra u Vinici pod ravnanjem Nikše Bareze te uz soliste Daria Golčića na oboi i Mojce Ramuščak na violini, naći će se dijela Borisa Papandopula – Mala suita za gudače, J. S. Bacha – Koncert za obou i violinu i J. Suka – Serenada za gudače.

Koncert koji se i ove godine realizira pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Općine Vinica, održati će u crkvi Sv. Marka ev. s početkom u 19,00 sati, a ulaz je slobodan.