Kliker festival - radionice za školarce i sve članove obitelji

VV | 2.10.2017. u 12:44h | Objavljeno u Društvo

Kliker festival u Varaždinu svoje će ovogodišnje izdanje započeti već u utorak, 3. listopada u 17 sati, edukativno-informativnim formatom za sve odgajatelje/ice, učitelje/ice i profesore/ice. Na Klikerovoj opuštaonici, u Klubu Europa media varaždinskog HNK, djelatnici vrtića te osnovnih i srednjih škola moći će u neformalnoj atmosferi, uz kavu i kolače, od organizatora i umjetnika festivala saznati što ovogodišnji Kliker festival nudi mladoj publici, ali i što mogu očekivati od idućih Kliker festivala u Varaždinu te koji su planovi i projekti umjetničke organizacije VRUM i Kliker platforme. Kliker platforma okuplja umjetnike, organizacije i festivale diljem Hrvatske, ali i inozemstva, s ciljem promocije i razvoja inovativnih i kreativnih sadržaja za djecu i mlade, ali i u suradnji s njima.

Klikofonija

„Klikofonija“ je naziv radionice koju će tijekom sva tri festivalska dana voditi Katarina Kolega, novinarka redakcije kulture HRT-a, za djecu viših razreda osnovnih škola. Namjera radionice je približiti im plesnu umjetnost kroz učenje osnova novinarstva i plesne kritike, a polaznici će imati prilike i sami se okušati kao plesni kritičari tijekom festivala. U teorijskom dijelu radionice, djeca će naučiti razlikovati osnovne novinarske forme poput reportaže, izvještaja i intervjua. U praktičnom dijelu iskusit će rad na terenu – intervjuiranje i snimanje umjetnika, pisanje priloga te montiranje zvuka. U razgovoru o plesnim predstavama polaznici će dobiti uvid na što treba obraćati pažnju prilikom gledanja plesne predstave. Radionica se odvija u nekoliko termina tijekom tri festivalska dana, od 5. do 7. listopada.

Radionicu „No work & Just play“, primjerenu svima od šest do 106 godina, održat će Sanja Tropp Frühwald, međunarodno priznata plesna umjetnica i pedagoginja. Radionica uključuje niz potpuno slobodnih vježbi i zabavnih igara kojima je cilj osvijestiti tjelesne mogućnosti i poboljšati koncentraciju, a nakon uspostavljanja bliskog i sigurnog polazišta, djeca i roditelji dobiti će nesvakidašnju priliku da, prepušteni glazbi i pokretu, jedni druge iznenade neočekivanim.

Opuštaonica

Radionica “No work & Just play” održat će se u subotu, 7. listopada, od 15 do 17 sati. Klikerova opuštaonica, kao i obje radionice, besplatne su, ali je potrebna prijava. Zainteresirani neka pošalju email na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Kliker festival u Varaždinu je podržan od Ministarstva kulture, Zaklade Kultura Nova, HTZ-a, Grada Varaždina, TZ grada Varaždina, HNK u Varaždinu te realiziran uz pomoć sponzora tvrtki Marlex, Marlex Invest, Vindija, Piece of Cake te Kartonaža Ivanec.

Više informacija o radionicama, predstavama i potpuni program događanja možete naći na www.klikerfestival.com i na Facebook stranici Kliker.

Označeno u