Izložba podvodnih fotografija otvara se danas na FOI-ju Foto: Ronilački klub Roniti se mora/FB

Izložba podvodnih fotografija otvara se danas na FOI-ju

VV | 18.5.2017. u 08:31h | Objavljeno u Društvo

Izložba podvodnih fotografija ronilačkoga kluba Roniti se mora bit će otvorena u četvrtak 18. svibnja u 18 sati u prizemlju zgrade Fakulteta organizacije i informatike, Pavlinska 2.

Organizator izložbe je profesor Fakulteta organizacije i informatike prof. dr. sc. Dragutin Kermek, ujedno veliki zaljubljenik u podvodnu fotografiju, čije će radove isto tako biti izloženi. Izložba će biti otvorena do 17. lipnja.

Svoje radove prezentira deset članova kluba: Damir Zurub, predsjednik kluba Roniti se mora i svjetski prvak u podvodnoj fotografiji, Nikola Hrženjak, Karlo Maćaš, Dragutin Kermek, Blanka Vrgoč, Ivana Nobilo, Dean Ganza, Braco Suhonić, Irena Suhonić i Lovro Rašan.

Fotografije su snimljene tijekom posljednjih nekoliko godina na lokacijama od obližnjeg varaždinskog jezera Motičnjak, preko Jadranskog mora, Crvenog mora u Egiptu, Maldiva pa do dalekog otočja Raja Ampat u Indonezijskom području Zapadna Papua. Fotografije su različitih formata od najvećih na B2, preko A2, A3 pa do najmanjih 20x20 cm. Većina fotografija je u boji uz dvije koje su crno bijele. Ukupno će biti izloženo 28 pojedinačnih fotografija te dvije serije fotografija, jedna se sastoji od tri, a druga od pet fotografija.