Izložba multimedijskog umjetnika Željka Jančića Zeca u Zlatom ajngelu

N.L./VV | 9.2.2017. u 08:33h | Objavljeno u Društvo

Izložba slika Željka Jančića Zeca bit će otvorena u petak 10. veljače u 19 sati u galeriji Zlati ajngel. Izložba je organizirana u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom iz Zagreba, institucijom s kojom galerija njeguje višegodišnju bogatu suradnju. Program je dio cjelogodišnje manifestacije Godina kulture 2017. "Hrvatska – Austrija zajedno u kulturi".

Željko Jančić Zec je multimedijski umjetnik rođen u Rijeci. Diplomirao je na nizozemskoj "Amsterdamse Hogescool voor de Kunsten". Nastupio je i izlagao u Europi i Americi. Član je UPUH-a Zagreba i Rijeke i IG Freie Theaterarbeit i Bildene Kunst u Beču, koja djeluje kao platforma različitih pravaca umjetnika. Predaje izvedbu i vizualnu umjetnost u raznim školama i institucijama te na raznim festivalima.

Jančić se počeo likovno izražavati početkom devedesetih godina. Ostvario je mnogobrojne samostalne i skupne izložbe različitih tema: „Oblici stvaranja svijeta“, „Podvodni svijet“, „Santasija“, „Companions“, „Dialog“, „Iza sklopljenih očiju“.